Motorine dev zam. Deponuzu bugün doldurun

Motorine dev zam. Deponuzu bugün doldurun
Brent petrol düne göre 0.71 düşerek 95.90'dan işlem görürken, TCMB'nin sürpriz faiz indirimi kararının ardından dolar uçuşa geçmişti. Dolar beklendiği gibi yükselince motorine zam göründü. Bu gece yarısından sonra motorine 1 lira 7 kuruş zam yapılacak.

Deponuzu bugün doldurun

Haber3''te yer alan bilgilere göre, Brent petrol fiyatlarını gerekçe göstererek akaryakıta zam üstüne zam yapılıyordu. Brent petrolün fiyatının düşmeye devam etmesine rağmen zam kararı alındı. Bunda Merkez Bankası uzun süre sabit tuttuğu faizleri 100 baz puan indirerek doların 18 TL''yi aşması etkili oldu.

Son olarak motorine dün yapılan 77 kuruşluk zammın ardından bu gece yarasından sonra 1 lira 7 kuruş daha zam yapılacak.

Zam kararının duyulmasından sonra sürücüler zamlara isyan ederek "Tüm dünya ülkeleri faiz artırımı yaparken, bir tek Merkez Bankası ya faizleri sabit tutuyor ya da dün olduğu gibi düşürüyor. Bu kararın doları uçuşa geçireceğini çocuklar bile biliyordu. Dolar her arttığında ''Bana ne dolarım yok. Arta artsın'' diyenler de markete gidince artık bana ne diyemeyecek. Çünkü o markete gelen ürünler motorin ve benzin yakan araçlarla taşınıyor. Fiyatlar da  artıyor" yorumunu yaptı.

Motorin fiyatı daha dün 77 kuruş zamlanmış ve litre fiyatı İstanbul Avrupa Yakasında 23,95TL/lt olarak uygulanıyor. Motorin İzmir’de 24,08TL/lt; Ankara’da ise 24,06TL/lt fiyatla satılıyordu.

Bu gece yarısı gelecek zam ile birlikte motorinin litre fiyatı 25 lirayı aşacak.

Benzinin litre fiyatı İstanbul’da bir yıl önce 7,74 TL, yılbaşında 12,29 TL idi. 

Motorinin litre fiyatı İstanbul’da bir yıl önce 7,25 TL, yılbaşında 11,43 TL idi. 

İlgili Haberler