Bülent Arınç'tan yangın eleştirisi: Cumhurbaşkanımızın şahsına yöneltilen eleştiriler artmıştır

Bülent Arınç'tan yangın eleştirisi:  Cumhurbaşkanımızın şahsına yöneltilen eleştiriler artmıştır
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin eski Başkanı Bülent Arınç Türkiye’de eşzamanlı olarak birçok ilde çıkan orman yangınlarıyla mücadele sürecine ilişkin olarak yazılı açıklama yaptı.

Arınç, "Yetkililerin birbiriyle çelişen beyanları, yangınların söndürülmesinde kullanılacak uçak ve benzeri envanter üzerine tartışmalar, sorumsuz belediye başkanının şuursuz ifadeleri ve halkın endişesinin giderilememesi, afet ile mücadelenin iletişimi boyutunda zayıf kalındığını göstermektedir. İçinde bulunduğumuz hassas süreç içerisinde yapılan bu gibi münferit hataların ise siyaset kurumu ve yangından zarar gören vatandaşlarımız arasındaki gönül bağına halel getirdiği aşikârdır." ifadeleriyle yetkililerin yangınla mücadele konusundaki iletişim sürecini eleştirirken bu durumun vatandaşlar ve siyasiler arasındaki ilişkiyi olumsuz etkileyeceğini dile getirdi.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN ŞAHSINA YÖNELTİLEN ELEŞTİRİLER ARTMIŞTIR"

Arınç yazılı açıklamasında, "Tüm bu iletişim kazaları sonucu kamuoyunda Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsına yöneltilen eleştiriler artmıştır." düşüncesini dile getirdi.

Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Devlet Denetleme Kurulu’nu görevlendirmesi gerektiğini savundu.

Arınç''ın açıklaması şöyle:

İlgili Haberler