Bursa ve Yalova’yı sağanak vurdu. Dere taştı, araçlar sular içinde kaldı

Bursa ve Yalova’yı sağanak vurdu. Dere taştı, araçlar sular içinde kaldı
Bursa'da, sabah saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Mudanya ilçesindeki Işıklı Deresi taşarken, araçlar ise sular içinde kaldı. Marmara Bölgesinde etkili olan sağanak, Yalova'da da günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Mudanya ilçesindeki Işıklı Deresi taştı araçlar ise sular içinde kaldı

Kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Mudanya''da Işıklı Deresi''nin taşması sonucu Bursa- Mudanya yolunu su basarken, araçlar ise sular içinde kaldı.

İlçede birçok ev ve iş yerine de su doldu. Mudanya Belediyesi ekipleri, ağaç devrilmesi sonucu kapanan yolların yeniden açılması için iş makineleriyle çalışma başlattı.

Bursa Valisi Yakup Canbolat ile AFAD İl Müdürü Yalçın Mumcu da Mudanya''ya gelerek Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile durum değerlendirmesinde bulundu. Sağanak, Nilüfer ilçesinde de etkili olurken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Kentte yağışların akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirten Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri; metrekareye Mudanya''da 21, Nilüfer''de 28, Gemlik''te ise 15 kilo yağış düştüğünü açıkladı.

YALOVA''DA SAĞANAK SU BASKINLARINA YOL AÇTI; METREKAREYE 48 KİLO YAĞMUR DÜŞTÜ

Marmara Bölgesinde etkili olan sağanak, Yalova''da da günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Birçok ev ve iş yeri su altında kalırken, kara yolunda oluşan su birikintileri uzun araç kuyruğuna yol açtı. Kentte metrekareye 48 kilogram yağmur düştü.

Kentte sabah saatlerinde başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 1 saat boyunca aralıksız süren yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oldu.

Yağış nedeniyle vatandaşlar ve araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Fatih Caddesi, İstanbul Caddesi, Orman İşletme ve Çavuşlu kavşaklarında uzun araç kuyrukları oluşurken, birçok ev ve iş yerini de su bastı.

Vatandaşlar yağmur sularını kendi imkanlarıyla tahliye etti. Yalova Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri metrekareye 48 kilo yağmurun düştüğü kentte, yağışın gün boyu devam edeceğini açıkladı.

VALİLİKTEN UYARI

Yalova Valiliği, sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağışın gün boyu devam edeceğini duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada; yağışla birlikte 112 Acil Çağrı Merkezi''ne gelen 11 mahsur kalma, 45 su baskını, 8 trafik kazası, 1''er trafo yangını, asansörde kalma ve motosiklet kazası ihbarlarına müdahale edildiği kaydedildi.

Devam etmesi beklenen yağışlara karşı dikkatli olunması konusunda uyarı yapıldı.

(Kaynak: DHA)

İlgili Haberler