Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Şerafettin Tilki

Şerafettin Tilki

Büyükekşi 140 bin lira maaşla işe aldı. Futbolla ilgisinin hiç olmadığı ortaya çıktı. Şerafettin Tilki yazdı

Büyükekşi 140 bin lira maaşla işe aldı. Futbolla ilgisinin hiç olmadığı ortaya çıktı. Şerafettin Tilki yazdı

⁃ Bir bilmecem var sayın okurlar.
⁃ Haydi, sor, sor, sor.
⁃ Skandal deyince akla gelir.
⁃ Nedir, nedir, nedir?
⁃ Futbol konu olunca meze olur!
⁃ Riva, Riva, Riva..

Yine siz bildiniz!
Bu işin ironisi. Sizlere asıl sorum şu: ZTK nedir?
Bilene büyük ödül var!
ÜÇ harf neyi ifade ediyor olabilir.
Zeytin, tereyağı, kaymak, yok saçma oldu.
Zonguldak, Trabzon, Konya.. Hadi be oradan ne alaka.
Zemin, teras, kat.. İyice şaşırmış olmalı..
Vallahi işin içinden çıkmak zor.

Bilmece gibi değil mi? Aynen öyle. İkinci adresim Riva’dayım yine. Pardon, Riva’dan misafirim var.
Bu kez ne kendim gittim. Ne kulak kabarttım.

Daha fazla merakta kalmayın. Anlatılanı, aynen aktarayım.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, eski görev yeri TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) çalışanlarını federasyon çatısı altına alıverdi.

Artık söz konuğumda:

TİM’den Medine Arslan adında birini getirip Kurumsal İletişim Direktörü yaptılar. Üç rakamlı da maaş aldığı söylendi. (140 bin lira aylık)

Arslan, tüm medya departmanı ile toplantı düzenledi. Kendini tanıttı. Bizlerle tanıştı. Ardından, salonda bulunan; ZTK yazısını gösterip, “Bu nedir, neyin kısaltması" diye sordu.

Önce espri yapıyor sandık. Herkes şaşkınca birbirine baktı. Kimsede çıt yok. Soran da, sorulanlar da sus, pus! Nitekim kıdemli bir çalışan, “Efendim; Ziraat Türkiye Kupası’nın kısaltılması" dedi.

Hiç bir şey yokmuş gibi toplantı devam etti. Bir ara TFF nedir diye soracak oldu. Ama cevap veren arkadaş uyanık! Ardından ekledi; "Tıpkı Türkiye Futbol Federasyonu: TFF ya da ne bileyim; Merkez Hakem Kurulu: MHK gibi" diyerek çözülmeyi önledi.

İnanılır gibi değil! Türk futbolu kimlerin elinde. Yönetiminde. Tekelinde. Burada Medine Arslan’ı eleştirmek pek doğru değil. En azından ilk adres değil. Kendisini hiç alakası olmayan o makama atayanlar. Liyakat yerine farklı ilişkiler ile kadro kuranlarda kabahat. Mevcut federasyonda bir tek futbol ile alakalı kimse yok. Onun dışında ne ararsan var.

Şöyle düşünüyorum da, futbolun içinden gelenler neden farklı yerlerde pek olamıyor. Mesela belediye imar iskan bölümünde. Kuyumcu kent yönetiminde. Sanayi sitesi başkanı. Şoförler derneği idaresinde.
Liste uzun. Yaz yaz bitmez. Fakat futbolun merkez üssünde ne ararsan var.
Evet evet tamamen duygusal.
Ballı maaşlar. Altta arabalar. Üstte yan gelip yatmalar. Yanda her türlü fırsatlar. Özetle arkanda dayın varsa; işlem tamam.
ZTK, BTK, MHK.. Hikaye dostlar..

ekran-alintisi-001.jpg

Cevap ve Düzeltme Metni
Yeniçağ Gazetesi yazarlarından Şerafettin Tilki'nin, 12.11.2023 tarihinde "Büyükekşi 140.000 Gram 2018 işe aldı. Futbolla ilgisinin hiç olmadığı ortaya çıktı" başlığı ile kaleme aldığı köşe yazısı, tamamen gerçek dışı olup içeriği dedikodudan ibarettir. Basın özgürlüğünün sınırları kişilik haklarının başladığını yerde sonlanır. Köşe yazısında haber niteliği taşıdığı varsayımıyla aktarılan bilgiler "yayının gerçek olması, haberin verilişinde özle-biçim arasında denge kurulması-yayında objektif kriterlere uyulması " gibi dikkat edilmesi gereken unsurlar yazar tarafından hiçe sayılarak kaleme alınmıştır.
Müvekkillim, 140.000 TL maaş almadığı gibi yazının içeriğinde geçen, müvekkilim ile 3.kişiler arasında yaşandığı iddia edilen diyaloglar da tamamen hayal mahsülüdür. Köşe yazarı müddei, iş bu iddiasını kulaktan dolma bilgilerle halka yansıtmıştır. Köşe yazısında atılan başlık ve içeriğinde ki yazı, müvekkilimin kişilik haklarını zedeleyerek ve suç teşkil etmektedir. Yazarın, köşe yazısında aktardığı bilgilerin tümü yanlış ve asılsızdır. Kamuoyuna bilgisine saygıyla sunulur.
Medine Arslan
Vekili
A.A.Alper Babur

Yazarın Diğer Yazıları