Sedef Kabaş cezaevinden oğluna mesaj gönderdi. CHP heyeti ziyaret etti

Sedef Kabaş cezaevinden oğluna mesaj gönderdi. CHP heyeti ziyaret etti
Tutuklu bulunan gazeteci Sedef Kabaş'ı CHP heyeti ziyaret ederken, Kabaş heyet aracılığıyla oğluna mesaj gönderdi.

Cumhuriyet Halk Partisi heyeti cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Sedef Kabaş’ı ziyaret etti. Heyet, Bakırköy Cezaevi önünde gazetecilere açıklama yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca açıklamasında şunları söyledi:

“2018 sonrasında AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle hakaret suçlamalarında 40 bini aşkın soruşturma vardır. Bu soruşturmaların yalnızca 3’te 1’i mahkumiyetle sonuçlanmıştır. Hem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 2021 yılındaki kararı, hem 299. maddeye ilişkin cezanın alt ve üst sınırları düşünüldüğünde asla ve asla Sedef Kabaş’ın tutuklu kalmaması gerekmektedir. Bunu bir insan hakları savunucusu, bir hukukçu olarak söylüyorum. Bu tutuklamalar, sadece toplumda korku ve baskı yaratmak amacıyla yapılıyor. Bunu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. CHP olarak Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun ve tüm kadınların tüm hak savunucularının selamlarını da Kabaş’a iletmiş bulunmaktayız.

"BANA ELDİVEN ÖRÜP HEDİYE ETTİLER”

Sedef Kabaş‘ın bazı mesajları var; ‘Ben burada hiçbir şekilde makamların, koltukların arkasına saklananlar gibi değil halkın gücünü hisseden bir kadın olarak bulunuyorum.’ dedi. Kabaş, cezaevi koşullarında herhangi bir sorunun yaşanmadığını  da ifade ederek cezaevinde yaşadığı bir anısını da bizlerle paylaştı; Bu cezaevinde müthiş bir kadın dayanışması gördüm. Bu dayanışma geleceğe dair umutlarımı yükseltti. Havalandırmada dolaşırken ellerim üşüdü dedim 6 saat sonra kadınlar eldiven örüp bana hediye ettiler, bunu lütfen orada açıkça ifade edin’ dedi.

İlgili Haberler