Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası açıklamalarda bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında 'ekonomik sıkıntıların' olduğunu kabul etti.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın açıklamalarından satır başları:

"DEPREMZEDELERE YENİ KONUTLARI 26 KASIM''DA TESLİM EDECEĞİZ"

Deprem sonrası İzmir''de inşa ettiğimiz yapı ve konutları 26 Kasım''da hak sahiplerine teslim edeceğiz. Kalan konutların inşasına da kademeli olarak devam edeceğiz. İzmirli depremzedeleri 2+1 konutları 160-180 bin lira, 3 1 konutları 220-260 bin lira arasında, maliyetinin çok altında fiyatlarla ev sahibi yapıyoruz. İnşa ettiğimiz konutları 20 yıla yayılan vade ile vatandaşlarımıza takdim edeceğiz.

Enflasyonun olduğu yerde yatırım olmayacağı, üretim azalacağı, istihdam düşeceği için dengeler bozulur. Kurdaki rekabet gücü yatırımda, istihdamda artışa yol açar. Ülkemizde yaşanan tam da budur.

"EKONOMİK SIKINTILAR ELBETTE VAR"

Kimi zaman ekonomi, siyasi kriz kimi zaman darbelerle milletimizin üstüne ağır yük bindiren bu sistemin ekonomik boyutları vardır. Yıllarca borçlanmak zorunda olan bir ülke olduk. Parlamenter sistemde hiçbir hükümetin bu şantaja karşı durabilecek gücü olamadığımız için ülkemiz siyasi istikrarsızlık batağına mahkum edilmiştir. Bilhassa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde bu mücadeleyi verebilecek azme ve imkana kavuştuk.

Yükselen enflasyon veya fiyat artışlarıyla sonuçlan ekonomik sıkıntılar elbette vardır. Fiyatlardaki düzenli artışı ifade eden enflasyonun olduğu yerde yatırım olmayacağı, üretim azalacağı, istihdam düşeceği için dengeler bozulur. Kurdaki yükselişe bağlı olarak kimi ürünlerdeki fiyat artışı yatırım, üretim, istihdamı etkilemez. Tam tersine kurdaki rekabet gücü yatırımda, üretimde, istihdamda artışa yol açar. Ülkemizdeki durum tam da budur.

Ülkemizde yaşanan durum, fiyat artışıdır. Velev ki enflasyon olsa bile dünyaya baktığımızda enflasyonu yenmek için ülkeler farklı yöntemler izlemişlerdir.

"KURUN PİYASADAKİ HAREKETLERİNİ TAKİPTE KARARLIYIZ"

Ya büyümeden, üretimden, istihdamdan vazgeçecektik ya da mücadeleyi sürdürecektik. Her zaman olduğu gibi mücadeleyi tercih ettik. Ülkemizi bunca tuzaktan, badireden nasıl çıkardıysak Allah''ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkartacağız.

Türkiye belki de tarihinde ilk defa kendi ihtiyaçlarına ve gerçeklerine uygun bir ekonomi politikası izleme fırsatı elde etmiş.

Politika faizinin düşük tutulmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Kurun piyasadaki hareketlerini takipte kararlıyız.

"BİREYLERİN BORCU DEĞİL YASTIK ALTINDA DÖVİZ VARLIĞI VAR"

Bireylerin döviz borcu değil, bankalarda ve yastık altında ciddi bir döviz varlığı vardır. Kayda değer döviz borcu olan şirketimiz de yoktur."

 

İlgili Haberler