Ropdöşambır Oytun Erbaş'tan Yeniçağ'a çarpıcı açıklama. Dedesi pazarcı mı veteriner mi? Şarap kadehi fotoğrafını kim çekti?

Ropdöşambır Oytun Erbaş'tan Yeniçağ'a çarpıcı açıklama. Dedesi pazarcı mı veteriner mi? Şarap kadehi fotoğrafını kim çekti?
Deneysel Tıp Uzmanı Doç. Dr. Oytun Erbaş’ın katıldığı bir televizyon programındaki sözlerinin yankıları sürüyor.

ÜMİT KARADAĞ / YENİÇAĞ 

TVNET ekranlarında yayınlanan Sert Sorular programında konuşan Doç. Dr. Oytun Erbaş, “Bana ‘pazarcıdan bilim adamı mı olur’ dediler. İnsanlar neyi eleştiriyor biliyor musun? Bu kadar pragmatik şeyleri halka anlatmam röpteşambırlı doktorların işine gelmiyor. Biz Anadolu çocuğuyuz. Eğer bu hükümet olmasaydı bizim öğretim üyesi olma şansımız yoktu” sözleri sosyal medyada eleştirilmişti.

Erbaş’ın açıklamalarının ardından babasının pazarcı değil, bankacı olduğu öğrenilmişti. Erbaş ise “Babam bankacı onunla il il gezdik. Dedemlerle büyüdüm ben, dedem esnaftı. Pazarlarda pirinç sattım. Ödemişliyim" şeklinde açıklama yapmıştı.

Bu kez sosyal medyada Erbaş’ın dedesinin pazarcı değil, veteriner olduğu ileri sürülmüştü. Yeniçağ bu iddiaları Oytun Erbaş’a sordu.

DEDESİ VETERİNER Mİ PAZARCI MI

Dedesinin veteriner olduğu iddialarına Erbaş, “O kim biliyor musun? Babamın babasının babası. Babamın dedesi yani veteriner. Babamın babası terzidir. Benim pazarcı olan annemin babası. Gerçek dedem yani. Babamın sayfasını bulmuşlar. Orada da Kuvayı Milliye Soma Cephesi komutanı baytar Osman Erbaş’ın oğludur yazıyor” yanıtı verdi.



ŞARAP KADEHİ FOTOĞRAFINI KİM ÇEKTİ

Eleştirilere araç içinde çektiği bir videoyla cevap veren Erbaş “Biz yılbaşı kutlamayan, elinde kadeh gezdirmeyen tipleriz. Müdahalelerden yılmadık. Canavar gibi bilim adamı olduk” demişti.

Erbaş’a sosyal medyada paylaşılan şarap kadehli fotoğrafını da sorduk. Erbaş, “O da bir üçkağıtçılık. Bir toplantıdayız, ilaç toplantısındayız. O toplantıda herkesin önünde bir şeyler var. Benim önümde de var. Onu da babam çekmiş. O kadeh bana ait değil zaten. Onu babamın Facebook hesabından almışlar. O bardağın benimle alakası yok. İzmir Hilton Oteli’ndeydik. Geldiğimizde vardı o içecekler zaten” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler