Yeni bir yağcı doğuyor. Oytun Erbaş: AKP olmasaydı ben akademisyen olamazdım

Yeni bir yağcı doğuyor. Oytun Erbaş: AKP olmasaydı ben akademisyen olamazdım
2 yıl önce yaptığı "Koronavirüs Türk ırkını etkilemez. Bizi teğet geçecek" sözleriyle gündem olan Deneysel Tıp Uzmanı Doç. Dr. Oytun Erbaş'ın yeni açıklamaları 'yeni bir yağcı doğuyor, acil kontenjandan profesör yapın' yorumlarına sebep oldu.

"Koronavirüs Türk ırkını etkilenmez. Bizi teğet geçecek" demişti bugün itibariyle Türkiye''de 88 bin kişi Kovid''den yaşamını yitirdi.

Deneysel Tıp Uzmanı Doç. Dr. Oytun Erbaş, TVNET ekranlarında yayınlanan Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz''ün konuğu oldu.

2 yıl önce yaptığı "Koronavirüs çekik gözlü insanlarda görülüyor. Türk ırkını etkilemez. Bizi teğet geçecek" sözleriyle gündem olan Erbaş yeni çıkışıyla çok konuşuldu. 

İşte Erbaş''ın açıklaması

"Bu kadar paragmatik şeyleri halka anlatmam röpteşambırlı doktorların işine gelmedi. Bir laf söyler ne dediği anlaşılmaz doktorun yarısı Latince. Baban ne iş yapıyor baban demişlerdi. Pazarcı demiştim. Pazarcıdan bilim adamı mı olur dedi birisi bana. Git sen doktorluk yap dedi. Varlıklı iyi okullarda okumuş, iyi dil bilen, marketing olan, hep farklıydı onlar giyimi kuşamı, çay tutuşu, kadeh tutuşu farklı onların. Biz öyle değiliz. biz Anadolu''dan gelmiş bir şeyler yapmaya çalışan çocuklarız hep dur dediler bize. Eğer bu hükümet olmasaydı bizim öğretim üyesi olma şansımız yoktu" 

Oytun Erbaş kimdir?

2001 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi''nden dönem ikincisi olarak mezun olmuştur. Amerika Birleşik Devletleri Illinois eyaletindeki "Experimental Medicine" ve Gebze-Kocaeli & Tübitak Teknoloji Geliştirme bölgesindeki "Deneysel Tıp" İlaç ARGE Laboratuvarlarının kurucusudur.

İlgili Haberler