"Demirağ’a saldıranların ifadesindeki çelişkiler"

"Demirağ’a saldıranların ifadesindeki çelişkiler"
Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’a saldırıyı köşesine taşıyan OdaTV yazarı Müyesser Yıldız, saldırganların ifadelerinde çelişkiler olduğuna dikkat çekerek zanlıların serbest bırakılmasının adliye içinde rahatsızlığa neden olduğunu söyledi.

Gazetemiz yazarı Yavuz Selim Demirağ’a evinin önünde gerçekleştirilen saldırıya tepkiler gelmeye devam ediyor.

Demirağ’a saldırıdan gözaltına alınan zanlıların ifadelerinin ardından serbest bırakılması tartışmaları da beraberinde getirirken OdaTV yazarı Müyesser Yıldız dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Zanlıların emniyette alınan ifadelerinde çelişkiler olduğuna dikkat çeken Yıldız, şüpheli ifadelerine rağmen saldırganların serbest bırakılmasının adliyede rahatsızlığa neden olduğunu söyledi.

Müyesser Yıldız’ın “Yavuz Selim Demirağ'a saldıranların ifadelerindeki çelişkiler” başlıklı yazısı şöyle:

"Yeniçağ yazarı, gazeteci Yavuz Selim Demirağ, geçen hafta Türkiyem TV’de katıldığı televizyon programı sonrasında saldırıya uğramıştı. Program çıkışında televizyon binasından ayrılan Demirağ’a evinin önünde 7 kişilik bir grup beysbol sopalarıyla saldırmış, "Meydan boş değil" demişlerdi. Saldırı sonrasında Yavuz Selim Demirağ Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tedavi altına alınmıştı. Demirağ’a saldıran 6 şüpheli ise gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı."

SALDIRGANLARIN İFADESİNDEKİ ÇELİŞKİLER

"Yavuz Selim Demirağ’a yönelik saldırının soruşturmasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Demirağ’a saldırıdan gözaltına alınıp, sonra adli kontrol şartı dahi konmadan serbest bırakılan 6 saldırganın ifadelerindeki çelişkiler dikkat çekiyor.

Gözaltına alınan 6 şüphelinin isimleri şöyle; Adem Yavuz, Furkan Çelik, Necmettin İnan, Emrah Bulut, Ali Adanır, Orhan Çoban…

Şüphelilerin ifadelerine göre, aracı kullanan kişi Orhan Çoban.

Ankara Sincan’daki bir kahvehanede oyun oynamak için toplandıklarını söyleyen şüpheliler, sonrasında ise; birisinin ifadesine göre gri, diğer bir şüphelinin ifadesine göre Fiat Fiorino, baş bir şüphelininkine göre ise Doblo araçla turlamaya çıkmışlar. Şüpheliler, Konya yolu üzerinden Playstation oynamak için Yenimahalle’ye geldiklerini söylediler.

Bir şüpheli ifadesinde, burada seyir halindeyken beyaz bir araçla kendilerinin sıkıştırıldığını, araçtan indiklerini, itişme olduğunu ve ayrıldıklarını anlatıyor.

Diğer bir şüpheli ifadesinde, hiç müdahale etmeden ayrıldık diyor.

Bir diğeri Yavuz Selim Demirağ’ın, kendilerine hakaret ettiğini ve o anda itişme olduğunu söylüyor. Silah sopa görmedik, itişme kakışma oldu ayrıldık diyorlar.

Yine bir başka şüpheli, olayın 23.00 -23.30 civarında olduğunu, çevredekilerin toplanması üzerine herkesin araçlarına binerek ayrıldıklarını ifade ediyor. Araçlarının 3-4 kilometre sonra arızalandığını ifade eden şüpheli, kendilerinin taksi, dolmuş gibi araçlarla ayrı ayrı dağıldıklarını söylüyor. 6 şüpheli de olay esnasında kült cisim, sopa görmediklerini söylüyor.

Şüpheliler ifadelerinde birbirinden farklı sözler söylemenin yanı sıra olayı bir trafik tartışması gibi yansıtmaya çalıştıkları da dikkat çekiyor.

Dosyadaki şüphelilerin ifadeleri özetle böyle… Şüphelilerin avukatlarının tamamı da CMK’dan gelen isimler…

Öte yandan dosyadaki 4 görgü tanığı da Yavuz Selim Demirağ’ın dövüldüğünü söylüyor.

Evinin önünde saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan Yavuz Selim Demirağ’a dosyasındaki Emniyet olay yeri tutanağında da, “kült bir cisimle darp yapılmış” ifadesi koyu harflerle yazıyor. Dosyada üç tane adli tıp raporu bulunuyor ve hepsinde “darp” ifadesi yer alıyor. Üstelik, basit tıbbı müdahale ile iyileştirilecek bilecek bir durum olmadığı da ifade ediliyor."

ADLİYE'DE DE RAHATSIZLIK VAR

"İşte tüm bu gelişmelere rağmen saldırganlar adli kontrol şartı dahi olmadan serbest bırakıldı…

Bu durum adliye içerisinde de rahatsızlıklara neden oldu. Saldırganların serbest bırakılmasına yönelik tepkiler nedeniyle, yeniden şüphelilerin gözaltına alınacağı iddia ediliyor.

Diğer taraftan ise Savcı, soruşturma dosyasını yeniden Emniyet’e gönderdi ve kati rapor eklendikten sonra kendisine gönderilmesini istedi.

Demirağ’a saldıran 6 şüphelilerden birinin Tarım Bakanlığı’nda sözleşmeli olarak çalıştığı, birinin de garsonluk yaptığı öğrenildi."

İlgili Haberler