Doğrucu gurbetçi gerçeği tokat gibi vurdu. “Biz orada sürünmüyoruz. Malesef siz sürünüyorsunuz”

Doğrucu gurbetçi gerçeği tokat gibi vurdu. “Biz orada sürünmüyoruz. Malesef siz sürünüyorsunuz”
Hollanda’da yaşayan bir Türk gencinin sokak röportajında söyledikleri, muhabiri şoke etti. Yarı zamanlı bir işte çalıştığını söyleyen gurbetçi genç, muhabirin 2 günlük ücretini Hollanda’da bir saat çalışarak kazandığını söyledi.

Sosyal medyada yayımlanan sokak röportajları, sorulara alınan yanıtlarla gündeme damga vuruyor. Ses getiren o röportajların bir örneği de yurtdışında yaşayan Türklerin zorlanarak yaşadığını söylediği röportajlar. Bir kısım gurbetçi vatandaşımız ise röportajlarda aksini söylüyor.

Avrupa ülkelerinin gelir ortalaması, asgari ücretler ve alım gücü gibi açık veriler ortadayken şaşkınlık yaratan “zorlanarak yaşıyoruz” iddiasını Hollanda’da yaşayan bir Türk genci çürüttü.

GERÇEĞİ TOKAT GİBİ VURDU

Gurbetçi genç verdiği röportajda, öğrenci olduğunu ve yarı zamanlı çalıştığını dile getirdi. Saatlik ücretini söylediğinde ise Türkiye ile Hollanda arasındaki gelir uçurumu ortaya çıktı. Röportajı yapan muhabirin 2 günlük ücretini bir saatte kazanan genç, gerçeği adeta tokat gibi vurdu.

'İNANMAYIN' DİYEREK ANLATTI

Zorlandıklarını iddia eden gurbetçileri kastederek onlara inanmayın diyen genç “Biz orada sürünmüyoruz. Siz maalesef sürünüyorsunuz” dedi.

Gurbetçi genç ile muhabir arasında geçen diyalog şu şekilde:

Gurbetçi genç: Özür dilemek istiyorum. Türkçem pek iyi değil. Hollanda’dan geldim.

Muhabir: Niye geldin?

Gurbetçi genç: Tatile geldim ama o gurbetçiler gibi değilim tabi ki. Biz sürünmüyoruz Hollanda’da. Ben öğrenciyim. Part-time (yarı zamanlı) çalışıyorum. Hollanda’da saat başı 20 avro kazanıyorum restoranda. Öyle zor bir iş değil. Saat başı 400 lira.

Muhabir: Senin bir saatte kazandığın parayı ben 2 günde kazanıyorum.

Gurbetçi genç: Biliyorum. O gurbetçileri dinlemeyin. Biz orada sürünmüyoruz. Siz maalesef sürünüyorsunuz. Böyle oy vermeye… Böyle oy verirseniz yani değişmez.

İlgili Haberler