Dolar yine yükseldi ama Bakan Nebati'nin dediği gibi siz yine inanmayın

Dolar yine yükseldi ama Bakan Nebati'nin dediği gibi siz yine inanmayın
Dolar an itibariyle 12.92 TL. Euro 15,16 Türk Lirası. Doların yeniden yükselmeye başlaması üzerine vatandaşlar sosyal medyada Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Zarar edenler 'döviz gidiyor' diyenlere dava açsın" cümlelerini hatırlattı. İşte ayrıntılar...

Türk lirasının döviz karşısında rekor seviyede değer kazandığı 20 Aralık ve 21 Aralık’ta yaşananlar “operasyon” olarak yorumlanmış bir kesimin büyük paralar kazandığı iddia edilmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dolar kurundaki hızlı düşüşten büyük yatırımcının kendisini koruduğunu, küçük yatırımcının ise çarpıldığını söyleyerek tepki çekmişti.

''İNANMAYIN''

Doların an itibariyle (30 aralık-08:55) yeniden yükselmeye başlaması üzerine vatandaşlar sosyal medyada Nebati''nin "Zarar edenler ''döviz gidiyor'' diyenlere dava açsın...", "Bireysel yatırımcılara söylüyorum: Spekülatif, manipülatif, ihanete varan söylemlere inanmayın. Ülkemiz üzerinde oyun oynanmasını engelliyoruz. Üç günde kendi imkanlarımızla dövizde bu noktaya geldik. Faiz artırılmalı diyenlere tokat gibi bir yanıt oldu"  sözlerini hatırlattı.

 

İlgili Haberler