İstanbul’daki Rusya ve Ukrayna heyetlerinin görüşmesine katılmıştı... Putin’den çok sert Abramoviç talimatı

İstanbul’daki Rusya ve Ukrayna heyetlerinin görüşmesine katılmıştı... Putin’den çok sert Abramoviç talimatı
İstanbul’da gerçekleşen Rusya ve Ukrayna heyetlerinin görüşmesine de katılan Rus oligark Roman Abramoviç hakkında Kremlin’den Rus medyasına uyarı geldi.

Dolmabahçe’deki Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerelerin ardından Rus tarafının Kiev ve Çernihiv etrafındaki askeri operasyonlarını azaltması kararı alındı.

GÖRÜŞMELERDE ABRAMOVİÇ DETAYI 

Görüşmelere katılanlar arasında Chelsea futbol kulübünün sahibi Rus oligark Roman Abramoviç’in de olması dikkat çekti. İki ülke arasındaki görüşmelerde kritik rol oynadığı iddia edilen Abramoviç, görüşmeleri yakından takip etti.

PUTİN''DEN UYARI

Abramoviç’in kilit rol oynadığı yönündeki söylentilerden rahatsızlık duyan Putin’in Rus medyasına “Abramoviç’i yazmayı bırakın” şeklinde sert bir talimat verdiği belirtildi. Bu talimatın ortaya çıktığı sırada Rus medyasının Abramoviç haberlerini kesmiş olması da söylentileri güçlendirdi.

“MEKTUBU ÇÖPE ATACAĞIM”

Abramoviç’in Putin’e Zelenski’nin el yazısıyla yazılmış bir notu ilettiği ve notta Ukrayna’nın barış koşullarındaki konumunun yer aldığı iddia edilmişti. Ancak mektubu reddeden Putin’in’Onlara de ki, notu çöpe atacağım’ cevabı verdiği iddia edildi.

İlgili Haberler