Putin’e darbe en yakınından geldi. Başından aşağı kaynar sular döküldü

Putin’e darbe en yakınından geldi. Başından aşağı kaynar sular döküldü
ABD istihbaratı, Putin’in kendisiyle aynı fikirde olmayan danışmanlarını azarlaması nedeniyle Ukrayna savaşıyla ilgili yanlış bilgilendirildiğini iddia etti.

Rusya''nın, Ukrayna''ya saldırısı 36. gününe girerken, ABD basını savaşıyla ilgili şok bir iddia ortaya attı.

The New York Times gazetesinin haberine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ordusu ve yakın danışmanları tarafından Ukrayna konusunda yanlış bilgilendirildi.

Gazetenin ABD''li istihbarat yetkililerine dayandırdığı habere göre, bir zamanlar Kremlin''in en güvenilir üyelerinden biri olan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da dahil olmak üzere, Putin ile Savunma Bakanlığı arasında gerilim artıyor.

''YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR''
Cezayir''de konuşan ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken de, Putin''e danışmanları tarafından daha az bilgi verildiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Başkan Putin ile ilgili olarak size söyleyebileceğim şey şudur; otokrasilerin olayı, bu sistemlerde iktidara doğruyu söyleyen insanların olmamasıdır. Ve bence bu, Rusya''da gördüğümüz bir şey."

“DOĞRU BİLGİYE ERİŞİMİ YOK”
Pentagon sözcüsü John F. Kirby, Çarşamba öğleden sonra düzenlediği basın toplantısında Putin''in, ordusunun Ukrayna''daki başarısızlıklarına dair doğru bilgiye erişimi olmadığına inandığını söyledi.

''ORDU, PUTİN''DEN KORKUYOR''
Diğer Amerikalı yetkililer ise Putin''in salgın sırasındaki katı izolasyonunun ve aynı fikirde olmayan danışmanlarını alenen azarlamasının, Rus ordusunun üst düzey saflarında ihtiyat ve hatta korku oluşturduğunu söyledi.

''SAVUNMA BAKANLIĞI İLE GERİLİM YÜKSEK''
ABD istihbaratına göre Putin, Rus ordusunun Ukrayna''daki kaybından habersiz görünüyor. İstihbarat ayrıca, Putin ile Savunma Bakanlığı arasında da şu anda "kalıcı bir gerilim" olduğunu iddia etti.

Yetkililer, istihbaratlarına göre Putin''in, Batı yaptırımlarının Rus ekonomisine ne kadar zarar verdiği konusunda da eksik bilgi sahip olduğunu söyledi.

İlgili Haberler