Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
İsrafil K.KUMBASAR

İsrafil K.KUMBASAR

Erciyes, ses verecek bozkurtlarını bekliyor

Erciyes Zafer Kurultayı, rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş tarafından temelleri atılan en önemli sosyo-kültürel etkinliklerden birisidir.
Tarihte kazanılan zaferleri ‘yeni nesillerin’ hafızasına kazımak, Türk dünyası birliğine ‘altyapı’ oluşturmak amacıyla birincisi 1990 yılında gerçekleştirilen kurultay, ‘tam 17 yıl’ kesintisiz olarak devam etti.
Kurultay, bugüne kadar belki ‘amacına uygun’ olarak yapılamadı, Türkiye’nin ve Türk dünyasının ‘meselelerinin’masaya yatırılıp ‘çözüm yollarının’ arandığı ‘uygun bir zemin’olma hüviyetine kavuşamadı.
Ancak, 2 bin 150 metre yükseklikteki Tekir Yaylası, Türk milliyetçileri için adeta bir ‘araf meydanı’ haline geldi.
Yalnızca Edirne’den Kars’a kadar bütün Türkiye’den değil, Avrupa’dan, İngiltere’den, Amerika’dan, Türk Cumhuriyetleri’nden ve ‘Türk topluluklarından’gelenler, kurdukları çadırlarda birbirleriyle buluşuyor, ‘hasret’ gideriyor, ‘fikir cimnastiği’yapıyor, ‘hafıza’ tazeliyor, ‘yeni bir ruh’ ve ‘yeni bir heyecan’ kazanarak geri dönüyorlardı.
Sonuncusu dışında tamamında hazır bulunma onuruna eriştiğimiz kurultaylardan birine katılanların sayısı tam ‘880 bin’ olarak resmi kayıtlara geçti.

***

Bir yüzü ile ‘Ergenekon’u, diğer yüzü ile ‘Turan’ı hatırlatan Erciyes’te toplanan kalabalıklar ve ‘gelecek tasarımına’ ilişkin verilen mesajlar, zaman içerisinde Türk dostlarını sevindirirken, Türk düşmanlarını ürkütmeye başladı.
2007 yılına kadar kesintisiz devam eden Kurultay, 2008 yılında MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli tarafından alınan ani bir kararla iptal edildi.
Dönemin MHP Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz, kurultayın iptal edilmesi gerekçesini aynen şöyle açıklıyordu:
- “Türkeş’in tarihteki 16 Türk devleti için kurultay düzenleme vasiyeti vardı. Biz, 17. Türk devleti KKTC için de merkezi büyük kurultayı yaptık. Vasiyet yerine getirildi. MHP il teşkilatı olarak bundan sonra artık kurultay düşünmüyoruz.”  
Seval Türkeş ise, bu iddianın Türkeş’in karakterine ve misyonuna aykırı ve ‘külliyen yalan’ olduğunu belirterek şöyle diyordu:
- “Merhum Alparslan Türkeş’in sağlığında, kanuni şekillere uyarak yapmış olduğu böyle bir vasiyeti kesinlikle yoktur. Bu hususta sözlü bir vasiyeti ve konuşması da yoktur. Temennimiz bu geleneğin sonsuza kadar sürdürülmesidir.”  

***

Her şeye rağmen ‘Başbuğlarının emanetine’ sahip çıkmakta kararlı olan Türk milliyetçileri, Erciyes’i ıssız ve boynu bükük bırakmıyor.
Türkiye’nin dört bir yanından akın eden Türk milliyetçileri, her yıl Ağustos ayının ilk Pazar günü Tekir Yaylası’na otağ kuruyor.
Bu yıl 25’nci yılına giren Erciyes Türk Kurultayı’nın, ‘önce ülkem’ parolası ile hareket eden on binlerce vatansevere ev sahipliği yapması bekleniyor.
Bir zamanlar Sovyet işbirlikçisi ‘sömürgeci’ çetelere karşı kelle koltukta mücadele veren; ‘Türk İslam Ülküsü’hareketini tanklar altında ezmek isteyen ‘Our Boys’lara  “Ölmez bu hareket, ölmez bu dava”  diye kök söktüren; ‘federasyon’ hazırlıkları yapan ‘Mister Tonton’a duman attıran Türk milliyetçiliğinin Dede Korkut’u Ozan Arif, kendisini ‘gönüllerden’ silmek isteyenlere inat, kurultayda ‘ihanet iktidarına’ karşı hazırladığı yeni destanları ile ülküdaşlarının karşısına çıkacak.
Türk milliyetçiğinin yiğit sesleri Esat Kabaklı ile İsmail Türüt de yepyeni eserleri ile kurultaya renk katacak.
3 Ağustos Pazar günü yapılacak Kurultay’a birçok sürpriz konuğun yanı sıra, işgalci Rusya tarafından ülkesine girişi yasaklanan Kırım Türkleri lideri Mustafa Cemil Kırımoğlu’nun da katılması bekleniyor.

***

Erciyes, öyle ‘laf’ ile değil, ‘ruhu’ ile ‘yüreği’ ile ses verecek bozkurtlarını arıyor.
‘Türk’ devletini kafalarına göre dizayn edip parçalamak isteyen ‘küresel’ güç odaklarına karşı ‘isyan ateşini’ yakmak için...
‘Türk’ kimliğini yok etmek isteyen ‘ihanet’ iktidarına karşı  “Ferman padişahın, dağlar bizimdir”  diye haykırmak için...
‘Türk’ milliyetçiliğini ‘Ergenokan’a gömmek isteyenlere karşı ‘mukaddes ihtilali’ başlatmak için...
Haydi, yeniden atlara.

Yazarın Diğer Yazıları