Dolar ve Euroyu frenlemek için alınacak kararı Cüneyt Akman açıkladı

Dolar ve Euroyu frenlemek için alınacak kararı Cüneyt Akman açıkladı
Türk Lirasının tarihi eriyişi devam ederken, ekonomist Cüneyt Akman Dolar ve Euro karşısında alınacak kararla ilgili dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

Dolardaki artış ve döviz kurundaki hareketlilik nedeniyle Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, faiz oranını 100 baz puan indirerek yüzde 14''e düşürdü. Merkez Bankası’nın kararının ardından dolar tekrardan yükselişe geçerek 18’TL’ye dayandı. Euro ise 20 TL oldu.

55 ülke aralık ayından bugüne kadar alınan faiz kararlarını açıkladı. Bunların 14''ü faiz artırımına gitti. 40 ülkede faiz sabit bırakıldı. Faiz indirimine giden tek ülke ise Türkiye oldu. Durum böyleyken ekonomi yorumları da peş peşe gelmeye devam ediyor.

AKMAN ALINACAK KARARI AÇIKLADI 

Ekonomik kriz devam ederken ekonomist Cüneyt Akman, Dolar ve Euro karşısında alınacak karar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Akman twitter hesabından paylaşım yaparak, “Bu iktidarın tıpkı geçmişte defalarca yaptığı gibi üstelik fahiş ölçülerde faiz artıracağını göreceğiz hep birlikte. Tabi siyasi ömrü yeterse. Peki o zaman ne denecek? "İçtihat kapısı yeniden açıldı" dense yetmez. Yeni vahiy mi inmiş denecek” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler