Fatih Portakal'dan yandaş müteahhitleri uykusuz bırakacak soru. Sarayı yapan firmanın aldığı parayı Virgin Adaları'na gönderdiği ortaya çıkmıştı

Fatih Portakal'dan yandaş müteahhitleri uykusuz bırakacak soru. Sarayı yapan firmanın aldığı parayı Virgin Adaları'na gönderdiği ortaya çıkmıştı
Gündeme bomba gibi düşen Pandora Belgeleri'nde adı geçen Rönesas Holding'in aldığı ihalelerden kazandığı parayı 'vergi cenneti' Virgin Adaları'na gönderdiği ortaya çıktı. Fatih Portakal, yandaş müteahhitleri uykusuz bırakacak bir soru sordu.

Kâr amacı gütmeyen küresel araştırmacı gazetecilik ağı "Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu"nun (ICIJ) dünyanın farklı yerlerindeki 14 firmadan elde ettiği yaklaşık 12 milyon belge içerisinde, Rönesans Holding''in kurucusu, Erman Ilıcak''ın annesi Ayşe Ilıcak''ın da ismi geçiyordu. Gazeteci Fatih Portakal, belgelere ilişkin dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Gündeme bomba gibi düşen ve tüm dünyada eş zamanlı olarak yayınlanan Pandora Belgeleri''nde AKP''nin gözdesi Rönesas Holding ile ilgili de çarpıcı bilgilere yer verildi.

Son beş yılda yaklaşık 16 milyar liralık 10 ihale alan Rönesans Holding''in Pandora Belgeleri''ne göre vatandaşların vergileriyle ödenen kamu projelerinden elde ettiği kârların bir kısmını vergiden kaçınmak için Britanya Virjin Adaları''na aktardığı orataya çıktı.

Olay yaratan belgelere ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan gazeteci Fatih Portakal, "İddia edildiği gibi sadece bu şirket mi yapmıştır acaba para buharlaştırmayı?" sorusunu sordu.

"Neden hiç şaşırmıyorum" diyen Portakal, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Neden hiç şaşırmıyorum? İddia edildiği gibi sadece bu şirket mi yapmışdır acaba para buharlaştırmayı? AKP medyası bu iddiaları görmediğine göre vardır bir şeyler…"

İlgili Haberler