İşte 180 dakikada Jesus'un Fenerbahçe'si

İşte 180 dakikada Jesus'un Fenerbahçe'si

Yazıda belki de en son bahsedilecek olanları, en başta aktarayım istiyorum. Detaylara ise yazının devamında değineceğim. Bana göre Fenerbahçe''nin oynadığı 2 hazırlık maçında;
- En iyi performanslar: Açık ara Lincoln Henrique... Gerek oyun temposunu düzenleyişi, gerek duran toplardaki başarısı, gerekse takıma 2 ve 3. bölge geçişlerinde yaptığı yönlendirmeler ile 3. bölgedeki liderliği, Henrique''yi vazgeçilmez yapabilir. Takımın Lincoln Henrique sonrası her anlamda en hazır ismi Osayi Samuel olarak gözüküyor. Aklı tamamen sahada ve futbolunda... Sarı lacivertlilere kendi mevkii için rahat bir nefes aldırır.

LEMOS VE SAMATTA GÖZDEN TAMAMEN DÜŞÜYOR
- En kötü performanslar: Tirana maçında 25. dakikada oyundan alınan Lemos, "Ben Fenerbahçe futbolcusu olamam" dedi âdeta... İkinci isim olaraksa buraya Samatta''yı yazmak gerekiyor. Beklentileri herhangi bir şekilde karşılayamayacağına inanıyorum.
- En potansiyelli oyuncular: 17 yaşındaki genç stoper Yiğit Efe Demir, özellikle Shkupi maçındaki performansıyla göz doldurdu. Kritik müdahaleleri gayet yerinde yaptı. 21 yaşındaki Muhammed Gümüşkaya, Shkupi karşısında beraberlik golünü kaydetti ve aldığı süre boyunca da başarılıydı. 23 yaşındaki İsmail Yüksek, Shkupi maçında Samatta''nın yapması gerekenleri yaptı. Şimdilerde Altınordu''nun İsmail''e ilgisi konuşuluyor. 22 yaşındaki Burak Kapacak, Vitor Pereira''nın Osayi''yi sağ beke devşirmesi sonrası Jesus''un Fenerbahçe''ye sağ bek armağanı olabileceğini açıkça gösterdi.

BRUMA, ARKADAŞLARINA İYİ ZEMİNLER HAZIRLIYOR
- Bruma: Fenerbahçe''nin yeni transferi Lincoln Henrique''den yukarıda bahsettim. Bir diğer takviye olan Bruma da ilk iki maçta iyi performanslar sergiledi diyebilirim. Shkupi mücadelesinde fizik olarak tam hazır gözükmeyen ve rakibin önlemlerine karşı kilidi açamayan Bruma, Tirana mücadelesinde daha etkiliydi. Lincoln Henrique gibi oyuna kattığı ekstra tempo ve aniden yaptığı alan değişiklikleri/kilit paslarla topun her daim takım tarafından verimli kullanılmasına zemin hazırlıyor.

FORVET BÖLGESİNE NET BİR ''BİTİRİCİ'' TRANSFERİ ŞART
- Berisha: Geçtiğimiz sezona oranla fiziksel ve mental açıdan toparlandığı aşikâr olan Berisha, her şeye rağmen Fenerbahçe''de ''alternatif bir hücumcu'' olabilecek konumda gibi gözüküyor. Ancak bu durumdan ileri gidebilir mi? O durumu ilerleyen süreçte Berisha kendisi gösterecek...
Jorge Jesus''un göreve geldiği sezonda Fenerbahçe''nin net bir golcü transferi yapması gerektiği fikrindeyim. Özellikle Lincoln Henrique gibi bir potansiyel, bitiriciliği yüksek bir forvetle birlikte oynadığında katalizör görevi görüp etkiyi birkaç kat üstüne çıkaracaktır.

DURAN TOPLAR HEM ZEHİR OLDU HEM PANZEHİR
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ve yardımcıları ilk iki karşılaşma boyunca ince eleyip sık dokuyacaklarını gösterdi. Duran toplarda takıma bolca taktik vermeye çalışan teknik ekip, Shkupi maçında pek verim alamadı. Fakat Tirana mücadelesi gol yemeden geçildi.
Duran toplar Fenerbahçe için hem zehir hem panzehir oldu. Sarı lacivertliler, Tirana karşısında ise Shkupi mücadelesinin aksine duran top golleriyle şovunu yaptı. Yeni sezonda takımın en büyük artılarından biri etkili duran top organizasyonları olacak gibi gözüküyor. Tabii duran toplara karşı savunma yönü de güçlendirilmeli.

LEMOS''A VE DİSİPLİNSİZLİĞE SIFIR TAVİZ!
Teknik direktör Jorge Jesus, Tirana karşılaşmasında tüm takıma mesajını çok net verdi. İki mücadelede de görev aldığı dakikalar boyunca ''hayalet''ten farksız olan Lemos; Tirana maçında 25. dakikada Jesus tarafından oyundan alındı.
Portekizli hoca, Lemos üzerinden yaptığı eylemle bütün futbolcularına en temiz ikazını vermiş oldu böylelikle... Jorge Jesus âdeta, "Artık ortaya mücadele gücünü koymayanın üstü çizilir" dedi.

ARKADAKİ BOŞLUKLARA DİKKAT!
Fenerbahçe her iki maçta da eksik kadrosuyla tempolu, atağa dönük bir oyun tarzına döndüğünün sinyallerini verdi. Artık takımda, teninin son damlasına kadar koşmayanlara yer yok belli ki...
Hemen burada madalyonun öteki yüzü için de bir parantez açmak şart. Evet, Fenerbahçe hücumda epey etkili fakat birincisi rakipleriyle arasında ciddi bir sıklet farkı vardı. İkincisi; hücumdaki bu gücü savunmada dengeleyemezse sarı lacivertliler başına iş alabilir! Çünkü özellikle Shkupi maçında Fenerbahçe, arkada büyük boşluklar verip ciddi problemler yaşamıştı... Jesus, gereğini düşünecektir.

3 DİREK, 6 ATILAN, 2 YENİLEN GOL...
Fenerbahçe''nin üretkenlik seviyesine dair birkaç anekdotla bitirmek istiyorum yazıyı... 2-2 sona eren Shkupi maçında Fenerbahçe''nin 2 topu direkten döndü, bir şut ise rakip tarafından çizgiden çıkartıldı.
Tirana karşılaşmasında kalesini gole kapatan sarı lacivertliler, tam 4 gol bulup 1 şutta da direğe takıldı. Özetle; her ne kadar kendisinden kalite olarak düşük düzeyde ekiplerle oynasa da Fenerbahçe, yoğun antrenman temposu ve eksikler de göz önüne alındığında, "Geçer not aldı" diyebiliriz.

Yazarın Diğer Yazıları