Bir çağ kapandı. Yeni bir çağ başladı

Bir çağ kapandı. Yeni bir çağ başladı

ÖZEL ANALİZ – Fatih SABOVİÇ

Koç Zeljko Obradoviç göreve gelmeden önce Fenerbahçe Beko’da birbirinden değerli koç ve yöneticiler sarı lacivertli camiaya hizmet ettiler.
Onların yarattığı temelin üzerine önce 1. kat, sonra diğer katlar ve ardından da Avrupa’nın tam ortasında yükselen bir gökdelen yükseltildi. Zeljko Obradoviç önderliğinde Fenerbahçe Beko hem Türkiye Ligi hem de EuroLeague’in zirvesine yerleşti.

HER BAŞARI, BİR SÜREÇ VE SABIR İSTER
Ne Obradoviç’e kadar gelen süreç ne de Obradoviç sonrası Fenerbahçe’nin yükselişi anında oldu. Hayattaki her süreçte olduğu gibi başarıda sabır ve emek istiyordu çünkü… Sarı lacivertliler başarı ağlarını ilmek ilmek işledi.
Bugün, yani 21 Haziran 2022’de ise resmi olarak Sarı Miras’ı ortaya çıkaran yıldız isimlerin sonuncusu da resmi olarak veda etti; Jan Vesely… Geriye yalnızca kaptan Melih Mahmutoğlu’nun kaldığını eklemekte de fayda görüyorum. Bir ‘kurumsal hafıza’ göstergesi olarak formayı giymeye devam edecek.

YİNE BİR DÖNGÜ, YİNE BİR LİDER…
Peki teknik tarafta Fenerbahçe Beko, Avrupa’nın zirvesine yükseldikten sonra Obradoviç’in ayrılığı ile başlayan süreç bizi nereye getirdi? Önce Kokoşkov, ardından Djordjeviç gelecekti göreve… Kokoşkov ile her şey yarıda kalırken, Djordjeviç’in sezon içi performans dalgalanmalarının önüne geçememesi Fenerbahçe için olmazsa olmaz bir ihtiyaç doğuracaktı.

BASKETBOL ŞUBESİNİN İSMAİL KARTAL’I!
Tıpkı futbolda İsmail Kartal’ın göreve gelmesi ve zor dönemi takıma atlatırken sıfırdan camiaya momentum kazandırarak 2. sırayı alması gibi basketbol şubesinde de Djordjeviç, EuroLeague’i kazanıp gelen Anadolu Efes’i dize getirdi.
Gerek İsmail Hoca’nın futbolda başardıkları ve yaktığı birlik beraberlik meşalesi, gerekse koç Djordjeviç’in yaptıkları şimdi hem Jorge Jesus’un hem de Dimitris Itoudis’in yollarını aydınlatacak meşaleler gibi olacak.

BAŞKAN, GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATARAK ÇALIŞIYOR
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, gecesini gündüzüne katıp büyük emekler vererek, ciddi eleştiriler alarak ve en önemlisi bunlara göğüs gererek ilerlediği uzun yılların ardından şimdi sportif anlamda biraz nefes alıp işi doğru profesyonellere emanet ederek arkasına yaslanma vakti gelmiştir.
İsmail Hoca ve Djordjeviç’in gidişi, Vesely’nin vedası ile Sarı Miras’ın yeniden yapılanma sürecine girmesini; Jorge Jesus ve Dimitris Itoudis’in gelişi takip ettiği için Fenerbahçe belki de kulüp tarihinde bir çağ kapatıp, yeni bir çağ başlatmıştır…
Bana kalırsa, 21 Haziran 2022 gününü hiçbir zaman unutmamak gerek…

Yazarın Diğer Yazıları