Jesus hapsetmek istiyor

Jesus hapsetmek istiyor

Teknik direktör Jorge Jesus için artık yeni sezonda görev vereceği as kadroda olacak isimleri iyiden iyiye belirleme, takviye yapacağı bölgeleri de tamamen netleştirme zamanı geldi.
Yeni sezon öncesi dördüncü, Avusturya kampındaki ilk hazırlık karşılaşmasını oynayan Fenerbahçe, Valencia''nin 2. dakikada yaptığı ani pres sonrası kaleci Stevanoviç''in hatasıyla öne geçti: 1-0.

PARTİZAN, 365 GÜN GOL ATAMAZDI!
Sırbistan temsilcisi ve geçen sezonun ikincisi Partizan, mücadele boyunca bazı pozisyonlar yakaladı. Ancak tüm bu pozisyonların hiçbiri elle tutulur cinsten ya da arka planı/hazırlığı olan ataklarla gelmedi. Uzaktan şutlarla ve duran toplarla etkili olmaya çalışan siyah beyazlılar, âdeta maç 365 gün oynansa gol atamayacaktı(!)

MAÇI 25-30 METREYE HAPSETMEK İSTİYOR
Karşılaşmada Fenerbahçe için öne çıkan noktaları madde madde size aktarmak isterim...
+ Teknik direktör Jorge Jesus, şok pres ve ön alan baskısıyla oyunu rakip kaleden itibaren orta alana doğru 25-30 metrede kabullendirmeyi amaçlıyor.
+ Önde basıp topu kazandığı ya da kaybettiği anda ekstra hamle azmini elden bırakmayan bir Fenerbahçe izledik.

HÜCUMA VE ALTAY''IN ARKASINA TAKVİYE ŞART
+ Sarı lacivertliler özellikle ilk yarıda sahada 11 kişi değil de 1 kişiymiş gibi bir enerjiyle mücadele etti. Bu başarılı kolektif anlayış, sezon boyunca bolca fayda getirebilir.
+ Şampiyonluk ya da birkaç kulvarda ilerlemeyi planlayan her takım için tutan ve atanın net isimler olması gerekir. Altay, her şeyiyle güven veriyor. Fakat çok kulvarlı sezonda kesinlikle iyi yedeklenmeli. Fenerbahçe''ye, "Ben Fenerbahçe''nin forvetiyim" diyebilecek sağlam bir golcü de şart...

ÖNDE BASMAK İYİ AMA VERİM ARTIRILMALI
+ Fenerbahçe''nin fizik ve ön alanda baskı yapma gücü epey iyi gözüktü ancak daha fazla verim almak için daha fazla top çalabilmek ve pratik yapmak gerekiyor.
+ İsmail Yüksek iyi bir alternatif olduğunu net olarak gösterdi. Arda Güler ve Emre Mor, Avusturya''da takımı yalnız bırakmayan Fenerbahçe taraftarlarını, kısa süre şans bulsalar da heyecanlandırdı.

İKİNCİ DEVREDE TEMPO DÜŞTÜ
- Fenerbahçe''nin temposu takım olarak ikinci yarıda düştü. Sarı lacivertliler tehlikeli pozisyonlar bulsalar da gol atma ve sonuca gitmeye çok odaklı kalamadı.
- İleriye çıkarken yapılan top kayıpları ve kanatlardaki top kayıpları gelecek dönemde tehlikeye yol açabilir. Ancak buna rağmen özellikle ikinci 45 dakikadaki bazı pas organizasyonlarının ümit verici olduğunun da altını çizmek gerekiyor. Takım birlikte çalıştıkça gelişecektir.

6 TEMMUZ''DA RAKİP MOL FEHERVAR
Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya''da sürdürecek olan Fenerbahçe, kamptaki ikinci maçında 6 Temmuz Çarşamba günü 18:30''da Macaristan temsilcisi Mol Fehervar ile oynayacak.
Bu karşılaşma da Partizan maçında olduğu gibi Merkür Arena''da oynanacak.

Yazarın Diğer Yazıları