Fenerbahçe mi kazanır, Galatasaray mı

Fenerbahçe mi kazanır, Galatasaray mı

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Türk futbolunun iki devi Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek bugün. Ezeli rekabette yeni bir sayfa daha açılacak.

İster şampiyonluğa oynasınlar, ister yarıştan uzak kalsınlar. Her zaman yılın maçları derbilerdir; bu kez de öyle olacak.

Kaç gündür Türkiye''yi sarmıştı heyecanı, maç oynanıp, bitsin göreceksiniz günlerde yine konuşulacak.

Peki bu akşam ne olacak? Fenerbahçe mi, Galatasaray mı? Hangisi kazanacak?

Bu sorunun en klasik cevabı; "Derbiler 3 ihtimalli maçtır" şeklindedir. "Favori olan kaybeder" cevabı vardır bir de.

Biz bu soruya farklı bir cevap arayalım, madde madde sıralayalım:

1- FENERBAHÇE KAZANIR!

Çünkü; İsmail Kartal''la birlikte gözle görülür bir yükseliş içinde. Her şeyden önemlisi bir takım ruhu kazandı Fenerbahçe. Oyun planı var. Taşlar yerine oturdu. Özellikle orta sahası. Crespo ve Zajc, mükemmel bir ikili oluşturdu. İrfan Can''ın formu giderek yükseliyor. Mert Hakan''ın da. Maçta orta sahayı alan avantaj kazanır. Bu açıdan Fenerbahçe daha önde. Bir de İsmail Kartal, oyun içinde değişiklik yapıp, etkili hamlelerde bulunabiliyor. Oyuna sonradan girecek olan Arda Güler''in tekniği ve zekası Galatasaray savunmasına zor anlar yaşatabilir. Bir de taraftar avantajı var. Bu şekilde bakıldığında "Fenerbahçe kazanır" diyorum.

2- GALATASARAY KAZANIR!

Çünkü; savunması Fenerbahçe''ye oranla daha iyi gibi geliyor bana. Fenerbahçe''nin orta alandaki etkinliğini kırarsa avantajı eline geçirir. Uzun bir sakatlık döneminden çıkan Muslera faktörü de var. Uzun sürdü sakatlığı ama eski gücünden hiçbir şey kaybetmemiş. Bomba gibi döndü. Bu da avantaj. Bir de... Kesinlikle santrfor bölgesinde Fenerbahçe''den daha iyi. Kerem oynaması halinde, sonradan girse bile fark yaratır. Fenerbahçe savunmasının ayarlarını bozabilir. Bu şekilde bakıldığında da "Galatasaray kazanır" diyorum.

3- ATİLLA KARAOĞLAN FAKTÖRÜ!

Çünkü; MHK bu maça bula bula Atilla Karaoğlan''ı buldu. Çünkü elinde doğru dürüst hakem kalmadı. Saçma sapan 13 hakeme el çektirme kararından sonra olacağı buydu. Atilla Karaoğlan''ın bu maçın ağırlığını kaldırıp kaldıramayacağını kestiremiyorum. Vereceği kararlar maçın gidişatına etkide bulunabilir. Hele de kartları. Karaoğlan''ın bu maçın skorunda etkili olacağını sanıyorum.

SONUÇ:

Türk futbolunun en anlamlı buluşmalarından birine daha tanıklık edeceğiz bu akşam. Fenerbahçe-Galatasaray derbileri unutulmaz. Tadını çıkaralım.   

Yazarın Diğer Yazıları