İlhan Palut'un tuzağını Arda Güler bozar

İlhan Palut'un tuzağını Arda Güler bozar

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Fenerbahçe, çok önemli bir maça çıkacak bugün. İkinci sıradaki Konyaspor''u konuk edecek. Konyaspor''un 55 puanı var, üçüncü Fenerbahçe''nin ise 50. Eğer kazanırsa farkı ikiye indirecek, kötü geçirdiği sezonu hiç değilse ikinci sırada bitirme umudunu artıracak.
Peki kazanır mı? Kazanır! Eğer İsmail Kartal, bana göre sezonun en başarılı hocası İlhan Palut''un tuzağına düşmezse tabi!

İlhan Palut, elindeki kadronun kapasitesini çok iyi biliyor, oyuncularını tanıyor. Takımını da ona göre oynatıyor. Genellikle uyutma taktiğini uyguluyor, oyunu bağlayıp, ani ataklarla işi bitiriyor. Zaten genellikle tek farklı galibiyetlerinin nedeni bu.

Bugün de öyle yapacak. Doğrusu da bu. Niye vazgeçsin ki? Başarıya böyle ulaşıyor.

İşte İsmail Kartal, bu tuzağın farkına varıp da oyunu bozarsa Fenerbahçe kazanır.

Bunun için maçın başından itibaren takımını yüksek tempoyla oynatmalı, orta sahada dakikalarca top çevirme hastalığına kapılmamalı. Cesurca yüklenmeli, Konyaspor savunmasını ara paslarıyla ve kenar ataklarıyla zorlamalı.

Sanıyorum bugün Altay, Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Kim, Szalai, Crespo, Zajc, Pelkas, İrfan Can, Rossi, Serdar Dursun onbirini çıkaracak sahaya. Bunu ben demiyorum, Fenerbahçe''yi yakından takip eden muhabir arkadaşlar söylüyor.

İşte bu kadronun kilidi açma şansı az. Çünkü Konyaspor gibi takımların savunma kurgusunu ancak tekniği çok yüksek olan oyuncular bozabilir. Peki bu Fenerbahçe''de var mı, var!

Bir kere Mesut var. Diyelim ki tam olarak hazır değil. O zaman elinde Arda Güler var.

Öncelikle şu "Arda''yı koruyorum, onun için onbirde oynatmıyorum" sloganından vazgeçilmeli artık. Neyi koruyorsun, bırak çocuğu sahada koşsun.

Sözün özü; şu soğuk havada tribünlere koşacak binlerce kişiyi mutlu et İsmail hoca. Bırak oynasın Arda. Son 10 dakika koyacağına baştan koy. Gücünün yettiğince oynasın, eğer güçsüz olduğuna inanıyorsun son 10 dakika alırsın oyundan. Bir bak bakalım, biz de görelim.

Nasıl olsa 9 maç sonra yoksun, bırak herkes seni konuşsun.

Yazarın Diğer Yazıları