Sörloth için son tarih

Sörloth için son tarih

FATİH SABOVİÇ / Yeniçağ

Geçtiğimiz günlerde Norveç televizyon kanalı TV2''ye özel açıklamalarda bulunan son dönemin popüler ismi Alexander Sörloth, birçok konunun altını özellikle çizdi.

Rosenborg A takımında görev almaya başladığı 2014 yılından bu yana tam 9 farklı kulüpte görev yapan 26 yaşındaki golcü, "Artık düzenli bir şekilde uzun yıllar forma giyebileceğim bir kulübe gitmek istiyorum" dedi.

"ATMOSFERDEN MEMNUNUM" DEDİ AMA...
Geçtiğimiz sezonu İspanyol ekibi Real Sociedad''da kiralık olarak geçiren Sörloth, özellikle sezonun sonlarında doğru yakaladığı ritmden ve kulüpteki ortamdan memnun olduğunu dile getirdi.

Ancak burada önemli bir detayın atlanmaması gerekiyor. Real Sociedad''ın 15 Nisan 2022''de sona ermek üzere 16 milyon Euro''luk bir satın alma opsiyonu ile Leipzig''den kiraladığı Sörloth için bu seçeneği kullanamadığını belirtmekte fayda var.

LEIPZIG''DE 1. TERCİH OLMAK İSTİYOR
San Sebastian şehrinde yaşamaktan dolayı mutlu olan Sörloth''un, bu sebeple verdiği röportajda da satın alma opsiyonunu kullanamayan Real Sociedad''da yeşil ışık yaktığını söylemek mümkün...

Fakat Sociedad''ın, Leipzig''in istediği ücretleri karşılayamayacağı göz önünde bulundurulduğunda Norveçli golcünün rotası otomatikman Leipzig''e dönüyor.

Leipzig''de takımın 1. tercihi olmak isteyen Sörloth, Alman kulübünde de bu konuda sıkıntı yaşayacağa benziyor.

SOCIEDAD YİNE DENEYECEK...
Yurt dışı kaynaklı gelen bilgilere göre Real Sociedad''ın bir kez daha Alexander Sörloth için hamle yapacağı ancak kulübün bütçesinin beklentileri karşılamaya pek yatkın olmayacağı ifade ediliyor.

FENERBAHÇE VE TÜRKİYE KONUSU...
Yabancı haber kaynakları da Türkiye''ye gelmesi durumunda Sörloth''un geleceğinde en öne çıkan kulübün Fenerbahçe olduğunu dile getiriyor.

Beşiktaş''ın, Leipzig''in beklentilerini karşılayamayacağı net bir şekilde ifade ediliyor. Ancak henüz Fenerbahçe ya da Beşiktaş''tan resmi bir teklif olmadığını belirtmekte de fayda var...

Fenerbahçe''nin 1 sezon kiralık ve satın alma opsiyonu ile masaya gitmeyi düşünmesinin önüne; "Artık kalıcı ve uzun soluklu bir macera istiyorum" diyerek set çeken Sörloth ve menajerinin, oyuncunun transferini temmuz ayının ilk haftasına kadar kesinlikle bitirmek istediği de gelen bilgiler arasında yer aldı.

AĞAOĞLU''NDAN AÇIKLAMA: BİLDİRMEK ZORUNDALAR
Sörloth''un verdiği röportajda Türkiye''den gelebilecek olası tekliflere de yeşil ışık yakması sonrası Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu da bir açıklama yaptı.

Ahmet Ağaoğlu oyuncunun durumuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Sörloth’a herhangi bir takım teklif getirirse Leipzig bize bildirmek zorunda. Aynı parayı verirsek oyuncuyla anlaşma hakkı Trabzonspor’da. Bu sorunun sürekli sorulmasını anlamlı bulmuyorum. İster miyiz istemez miyiz farklı bir şey. Ama Sörloth''a bir takımın teklif yapması hâlinde ilk bize sormak zorundalar."

Yazarın Diğer Yazıları