Fırat’ın Katili Okuldan hiç atılmamış!

Fırat’ın Katili Okuldan hiç atılmamış!
Ege Üniversitesi’nde Fırat Çakıroğlu şehit eden PKK’lı Nurullah Semo’nun okula geri kabul edildiği iddiasının altından büyük bir skandal çıktı.

20 Şubat 2015 tarihinde okuduğu İzmir Ege Üniversitesi’nde, PKK terör örgütü mensuplarının saldırısına uğrayarak şehit edilen Fırat Çakıroğlu’nun katil zanlısı ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Aydınlık Gazetesi’nin bugün manşetine taşıdığı habere göre “Ege Üniversitesi’nin yeni yönetimi Çakıroğlu’nun katili Nurullah Semo’nun öğrenciliğe geri dönmesine karar verdi.”

REKTÖRLÜK’TEN AÇIKLAMA: HİÇ ATILMADI!

Haber doğrulanamazken, iddiaların altından büyük bir skandal çıktı.

Fırat Çakıroğlu’nun katili Nurullah Semo’nun Ege Üniversitesi’nden hiç atılmadığı, öğrencilik ilişkisinin hala sürdüğü ortaya çıktı.

Rektörlük’ten yapılan açıklamada, medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilirken şu ifadeler dikkat çekti:

Öncelikle Nurullah Semo hakkında yürütülen disiplin henüz karara çıkmamasına rağmen mevcut haberlerde Prof. Dr. Cüneyt Hoşkun döneminde Nurullah Semo’ya çıkarma cezası verildiği, Prof. Dr. Beril Dedeoğlu döneminde ise bu cezanın kaldırıldığı gibi bir izlenim yaratmaktadır. Nurullah Semo hakkındaki disiplin soruşturmasını yürüten komisyon tarafından rapor tanzim edilmiş ve teklif Disiplin Kurulunda görüşülmek üzere gündeme alınmıştır. Bu durum kurum kayıtlarında sabittir. Görüldüğü üzere dosya hakkında günümüzde karar verilmiş bir karar bulunmamakta olup Üniversite Yönetim Kurulunun Disiplin Kurulu sıfatıyla toplanması neticesinde karar tesis edilecektir. Ayrıca Ege Üniversitesi Rektörlüğü, soruşturma komisyonunu değiştirmiş olup önceki dönemde görevlendirilen komisyonun verdiği teklif görüşülecektir.” 

SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL!

Rektörlüğün bu açıklaması, Çakıroğlu davası hakkında ilgili kurumlarının sorumsuzluğunu bir kez daha ortaya koydu. Çakıroğlu, şehit olmadan önce defalarca döneminde rektörü ve okul yönetimini göreve çağırmış, kampüs alanı içerisinde PKK terör örgütünün aktif bir şekilde faaliyet yürüttüğünü, anayasal eğitim haklarının elinden alındığını söylemişti.

Çakıroğlu ve arkadaşlarının defalarca yaptığı çağrılar emniyet ve okul yönetimi tarafından cevapsız kalmış, 20 Şubat 2015 tarihinde formasyon kağıtlarını imzalatmak için fakültesine giden Çakıroğlu, kampüs içine kurulan bir pusu sonucu, bıçaklanarak şehit edilmişti.

Herhangi bir soruşturma açılmamıştı.

İlgili Haberler