Flaş. Flaş. Mürettebatı dövülerek kaçırılan geminin 4. kaptanının son uydu telefon görüşmesi. Ağlayarak dinleyeceksiniz

Flaş. Flaş. Mürettebatı dövülerek kaçırılan geminin 4. kaptanının son uydu telefon görüşmesi. Ağlayarak dinleyeceksiniz
Gine açıklarında bir Türk gemisine baskın yapıldı. Geminin tamamı Türk mürettebattan oluşan ve personeli dövülerek kaçırılan geminin 4. kaptanı ile diğer Türk gemisinin kaptanının uydu telefon görüşmeleri ortaya çıktı. M/V Mozart, Nijerya’nın Lagos limanından aldığı konteynırları Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town limanına götürüyordu.

YENİÇAĞ / ÖZEL HABER

Tamamı Türk mürettebattan oluşan M/V Mozart adlı gemi, Gine Körfezi’nde saldırıya uğradı.
Türk gemi, Nijerya’nın Lagos limanından aldığı konteynırları Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town limanına götürüyordu.

Korsanlar 15 gemi personelinin kaçırırken, personeli dövülerek kaçırılan geminin 4’ncü kaptanı ile diğer Türk gemisinin kaptanının uydu telefon görüşmeleri ortaya çıktı. 

Gemi, saldırıya uğradığı esnada Nijerya'dan Güney Afrika'ya seyir halindeydi. M/V Mozart, Nijerya’nın Lagos limanından aldığı konteynırları Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town limanına götürüyordu.

İşte kaptanın konuşması şu şekilde:

"Kör bir şekilde seyir yapıyorum. Ben de bacağımdan yaralandım. Bütün radarları söktüler. Hiçbir şey çalışmıyor. Kör topal gidiyoruz. Bir rota verdiler, verdikleri rotada gemiyi götürüyorum. Başım felaket ağrıyor. Bir yağcı kaldı. Yağcının karnında şarapnel ve kurşun var. 15 kişiyi aldılar. Ben de götürüyorum gemiyi. Aşağı inip ceset torbası arayacağım. Sürekli şirketle irtibat halindeyim. Onlar da takip ediyorlar. Böyle gidiyoruz. Gemiyi sağlam bir yere götürüyoruz. Biz kurtulduk da ötekileri aldılar. Çok fena dövdüler. Ben de ağrı kesici alayım diyorum ama şimdi tek kaptanım. Almamayı düşünüyorum şimdi uyku tutarsa… Kör topal gidiyoruz bir de çarpmayalım bir yerlere. Haritam bile yok yani."

İlgili Haberler