Valerien Ismael'in yerine Şenol Güneş. Futbolun sırlarını bilen adam Gürel Yurttaş yazdı

Valerien Ismael'in yerine Şenol Güneş. Futbolun sırlarını bilen adam Gürel Yurttaş yazdı
Futbolun sırlarını bilen adam Gürel Yurttaş, Beşiktaş'ın gündemini değerlendirdi.

Beşiktaş taraftarı mutsuz. Beşiktaş taraftarı umutsuz. Beşiktaş taraftarı izledikçe takımı kahroluyor. Beşiktaş deneme tahtası mı? Valerien Ismael''in kimya dersinde deney tüplerinin başına geçip de her defasında aynı şeyleri yapıp, farklı sonuçlar bekleyen, ortalığı havaya uçuran tembel öğrenciler misali yaptıklarını izliyor, içi içini yiyor.

Son Alaves maçını ele alalım. Alaves kim? İspanya''nın sıradan bile olmayan takımlarından biri. Geçen sezonun La Liga sonuncusu. Artık La Liga''da da değil. Bu takım 2-1 kazandığı maçta sahadan sildi Beşiktaş''ı, pozisyon üstüne pozisyon buldu. Neden? Ismael''in takıntıları yüzünden.

Yanlışı görmek için ille de futbol dahisi olmaya gerek yok. Köşe başındaki simitçi, Köyiçi''ndeki esnaf, Kartal heykelinin yanındaki balıkçı, Akaretler yokuşundaki kahveci, 7''den 70''e her Beşiktaşlı diyor ki; "Bu kadro 3''lü defans oynayamaz!"

Gerekçe de o kadar basit ki; çünkü 3''lü defans oynayacak 3 stoperin yok.

Bunu bilmeyen ve görmeyen sadece Ismael. Takmış bu sisteme, gidiyor takım kıyamete! Daha önce de yazdım. Üçlü sistemi elinde Zago, Ronaldo gibi stoperler olur da oynarsın. Yahu senin elinde doğru dürüst stoper bile yok. Bir de stoperleri sayarken içlerinde Necip''i de söylemez mi? Necip''i stoper oynatan kendisi; Necip''in aslında stoper olmadığını bilmiyor demek ki! Beşiktaş''ın fedakarı olan Necip, nerede görev verilirse verilsin "Hayır" demiyor, çıkıyor sahaya elinden geleni yapıyor. Ama stoperi hem de 3''lü sistemde ancak bu kadar yapabiliyor.

Bir de solda sıkıntı var. Büyük ki ne büyük! Diyor ki Ismael, sol kanada oyuncu lazım. Bunu Ceyhun beyle (Kazancı) çözmeye çalışıyorlarmış. E sormazlar mı adama neden yolladın Rıdvan Yılmaz''ı o zaman? 6.5 milyon Euro için mi? O da net 6.5 milyon Euro değilmiş meğer. 4 milyon Euro''ymuş, artı 2.5 milyon Euro''ymuş. O artı nedir, çözemedim. Belli bir maç sayısına çıkarsa mı acaba? Ya adamlar tam o maç sayısının sınırında oynatmazsa ne olacak? Şimdi ver bakalım 4 milyon Euro''yu, bulabilecek misin Rıdvan ayarında olan ve Beşiktaş ruhunu taşıyan birini. İşin enteresanı orada burada oynatarak Rosier, Ghezzal gibi isimleri de kaybedecekler sonunda; Beşiktaş''ın en iyi işleyen Rosier''li Ghezzal''ı kanadı dağıtmak nasıl bir akıl işi!

Neyse... Beşiktaş''taki durumu her Beşiktaşlı biliyor. Ligin başlamasına kalmış şurda 10 günden az bir süre, Valerien Ismael diyor ki hala, "Biraz sabır, iyi olacağız!" Ne zaman? Ligin 3, 5, 10. haftasında mı? Atı alan Üsküdar''ı geçtikten sonra mı? Beşiktaş yarıştan koptuktan sonra mı?

Beşiktaş''ın Wolverhampton ve Alaves maçından sonra sosyal medyada kıyamet koptu, kopuyor. Beşiktaşlı taraftarlar yorum yağdırıyor. Çözümü de bulmuşlar; Şenol Güneş''i istiyorlar. Güneş''in bu kadroyu doğru bir sistemle şampiyon yapacağına inanıyorlar. Beşiktaş''ın başında olduğu günlerde oynattığı futbolu kısa görüntülerle paylaşıyorlar.  Şu kadarını söyliyeyim; Beşiktaş''ı 2 kez şampiyon yapmasına rağmen Şenol Güneş''i istemeyenler bile Valerien Ismael''i görünce vazgeçtiler bundan; ille de Şenol Güneş diyen o kadar tanıdığım Beşiktaşlı var ki?

Sosyal medyada bir de iddiaya girenler var. Valerien kaç hafta kalır görevde diye. Kimine göre 3, kimine göre 7, kimine göre 10. 

Peki Ahmet Nur Çebi ve yönetimi ne yapar bu durumda?

Eğer Beşiktaş, lig başlayınca da hazırlık maçındaki görüntüsünden uzaklaşmazsa yapabilecekleri fazla bir şey yok. Zaten Çebi''nin Güneş''le olan yakınlığı da biliniyor. Ligin 10. haftasına kalmaz sanırım; Valerien Ismael''in yerine Şenol Güneş gelir.

Peki Güneş bu takımı nereye götürür? Bilemiyorum. Ama Valerien Ismael''in kötü olmaz; işte onu çok iyi biliyorum.

İlgili Haberler