Beşiktaş - Kasımpaşa maçının önemi

Beşiktaş - Kasımpaşa maçının önemi

Tribünler yine tıklım tıklım dolacak, taraftarlar Ismael''in yönetimindeki Beşiktaş''tan bol varyasyonlu, çok pozisyonlu, gollü bir skor bekleyecek. Futbola ve sonuca göre de Ismael''e not verecek. İşte bu açıdan kritik.

Ismael''in bir yöntemi var. Elindeki kadroya göre sistem yapmıyor; kendi sistemine göre takımı sahaya çıkıyor. Bunu herkes biliyor; 3-4-3 oynatıyor. Topun kendi takımında fazla kalıp kalmaması önemli değil ona göre; o girilen pozisyonlara bakıyor.

Evet; bugün bol pozisyona girebilir Beşiktaş, geçen haftaki Giresunspor maçındaki gibi olmaz. Çünkü Kasımpaşa da gözü kara bir takım. Ara transferde aldığı hücumcularıyla ani ataklarda bir anda pozisyona girip, sonuç alabiliyor.

Teknik direktör Sami Uğurlu, cin gibi bir teknik adam. Futbolu biliyor, maç içinde yaptığı müdahalelerle oyunu değiştirip, rakibi şaşırtabiliyor. Bugün de Valerien İsmael''e tuzak kuracak.

Kendi sahasında karşılayıp, üstünlüğü rakibe bırakır gibi yaparak aniden uzun toplarla hızlı adamlarını buluşturarak sonuç almaya çalışacak. Bakalım Ismael, bu tuzağa karşı ne yapacak?

Beşiktaş''ta orta sahada Can Bozdoğan bugün yok. Yerine Necip''in oynaması bekleniyor. Solda ise bulduğu şansları iyi değerlendiremeyen Alex''in yerine N''Koudou yer alabilir. Wellinton ise formasına kavuşacak.

Ben bol pozisyonlu maç bekliyorum bu akşam. Bol gollü olup olmayacağını başta Batshuayi ile golcüler ve kaleciler belirleyecek.

Yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğim; Ismael''li Beşiktaş 3 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Bu Beşiktaş gibi bir takım için iyi tablo değil.

Eğer bugün ters bir sonuç alırsa Ismael''in cicim ayı bitebilir; ona göre...

Yazarın Diğer Yazıları