Göztepe'yi nasıl yener. Fenerbahçe nasıl şampiyon olur

Göztepe'yi nasıl yener. Fenerbahçe nasıl şampiyon olur

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Başlıktaki soru size saçma gelmiş olabilir. "Ne demek Fenerbahçe nasıl şampiyon olur, Trabzonspor bu saatten sonra onca puan farkına rağmen bırakır mı şampiyonluğu?" diye karşılık verebilirsiniz.

Haklısınız. Bence de bırakmaz.

Ama burada anlatmak istediğim şu: Fenerbahçe küme düşer mi, Ali Koç istifa, bu takım nasıl takım, derken nereden nereye geldiği anlatmak istediğim.

Sezon başından beri savunduğum; Fenerbahçe''nin aslında kötü bir takım olmadığıydı. Oyuncularına tek tek bakıldığında şampiyonluk kapasitelerinin bulunduğuydu. Ama Vitor Pereira büyük yanlıştı, bir de Mesut Özil transferi bana göre büyük kötülüktü.

Pereira gitti, İsmail Kartal geldi. Çıkışı gördünüz. Mesut Özil de kadro dışı bırakılınca her şeyin daha da iyiye gittiğini de gördünüz. Seri galibiyetlerle, iyi futbolla, akılcı yönetimle, İsmail Kartal''ın büyük hocalığıyla nereden nereye geldi Fenerbahçe.

Hadi saklamayın. Kim bilir kaç Fenerbahçeli elinde kağıt kalem şampiyonluk hesabı yapıyor şu günlerde...

Trabzonspor haftalardır kazanamıyor. 3 beraberlik, 2 yenilgi halinde; buna karşılık tüm maçlarını da kazanırsa Fenerbahçe... Gülmeyin! Adı üstünde; mucize.

Gelelim bugüne... Fenerbahçe''nin morali yerle bir olmuş Göztepe karşısında galip gelme şansı çok yüksek. Tersi bir sonuç büyük sürpriz olur. Evet; Göztepe''nin ligde kalma umudunu koruyabilmesi için mutlaka galip gelmesi gerekiyor ama... En son ne zaman kazandıklarını Göztepeli futbolcular bile unuttu! Kendileri de şans vermiyordur sanırım kendilerine.

Fenerbahçe''de İrfan Can kart cezası nedeniyle yok. Yerine sanırım Pelkas oynayacak. Son maçtaki 11''den tek değişiklik bu olur. Orta sahada büyük üstünlüğü olan Fenerbahçe, yine maçı alı götürür.

Ondan sonra elde kağıt kalem, yine hesap! Gülmeyin! Olur mu olur! Fenerbahçe bu, aradaki onca puan farkına rağmen Trabzonsporlular bile bir tedirginlik yaşıyordur az da olsa. Başka takım olsa neyse de, Fenerbahçe olunca işin rengi değişiyor işte!

Yazarın Diğer Yazıları