Saray'ın yedek cumhurbaşkanı adayı kim. AKP'de sır gibi saklanan plan canlı yayında açıklandı

Saray'ın yedek cumhurbaşkanı adayı kim. AKP'de sır gibi saklanan plan canlı yayında açıklandı
Yeniçağ TV’de Kübra Çelebi’nin sunduğu 25. Saat programında gündemi yorumlayan gazeteci – yazar Fatih Ergin, siyasetin gündemini sarsacak bir iddiayı ortaya attı. Ergin, AKP’nin yedek cumhurbaşkanı adayı planından bahsetti.

Gazeteci yazar Fatih Ergin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023’teki adaylığı hakkında çok konuşulacak bir iddiayı gündeme getirdi.

Yeniçağ TV’deki 25. Saat programında Kübra Çelebi''ye konuşan Ergin, Saray’da yedek aday planın devreye alındığını aktardı.

Ergin, iktidarın elinde krizden kaos çıkartarak ya da suni bir kriz çıkartarak, kitleleri devlet olarak lanse ettikleri parti bayrağı altında toplama düşüncesinin tek silah olarak kaldığını belirterek, şunları söyledi;

“Bu da yetmezse, alternatif planlarından biri şu; yedek bir cumhurbaşkanı adayı. Bunu doğrulattım ben, ancak daha bu adayın kim olduğu belli değil.

Sebebini sorduğumda bana aktarılan şu oldu; ‘Erdoğan kaybedeceği bir seçime kesinlikle girmez. Buna rağmen seçimlerin ertelenmesi gibi bir durum gerçekçi değil, söz konusu olamaz.’

Bu tabloda son çare olarak, AKP iktidarının bütün yıpranmışlığını unutturacak ve AKP iktidarının devam etmesini sağlayacak makul bir ismin yedek aday tutulması.

Bana aktarılanlar bunlar.

O yüzden malum medyada parselledikleri ekran ve köşelerden sabah akşam Millet İttifakı''na cumhurbaşkanı adayı tayin etmeye çalışanlar Cumhur İttifakı''nın yedek cumhurbaşkanı adayı olarak en makul isim kim olur, buna kafa yorsunlar.”

İlgili Haberler