Ekranlara veda eden Fatih Portakal halka indi. Konuşmalarına şahit olduğu iki gencin dramını anlattı

Ekranlara veda eden Fatih Portakal halka indi. Konuşmalarına şahit olduğu iki gencin dramını anlattı
Gazeteci Fatih Portakal konuşmalarına şahit olduğu iki gencin dramını sosyal medya hesabından paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 yılında uygulanacak asgari ücretin 4 bin 253 TL olacağını açıkladı. Bazı vatandaşlar art arda gelen zam haberlerinin ardından asgari ücretin 4253 liraya çıkartılmasından memnun olmadığını dile getirdi. Bazı vatandaşlar ise, bu karardan memnun olduklarını dile getirdi.

Ekonomistler ise asgari ücretin 4253 TL olmasına rağmen geçen yıla göre vatandaşların satın alma gücünün daha da düşük olacağını söylüyor. Dolardaki yükseliş ise hız kaybetmeden devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 374 dolar olan asgari ücret bu yıl gelen zamla birlikte 256 dolar oldu.

"BÜYÜK BİR TEHLİKE"

Asgari ücretin açıklanmasının ardından vatandaşlar arasında işten çıkarımların olacağı endişesi de doğdu. İşsizlik ve tüm bu endişeler devam ederken gazeteci Fatih Portakal’dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Portakal, iki gencin konuşmasına şahit olduğunu söyleyerek bir gencin “Kaç para verirlerse kabulüm” diyerek işe gireceğini söylediğini aktardı. 

Portakal, bunun büyük bir tehlike olduğunu ve bu işin emek sömürüsüne dönebileceği işaretinde bulundu.

Portakal’ın paylaşımı şu şekilde:

“Arkamdaki iki genç konuşuyor: -işe girsem kaç paradan başlatacaklar? Arkadaşı cevap verdi: -kaç para verirlerse kabulüm!!! Büyük tehlike, umarım emek sömürüsüne dönmez bu iş.”

İlgili Haberler