Öğleden sonra yurdun büyük bölümü yanacak

Öğleden sonra yurdun büyük bölümü yanacak
Bu hafta yurdun büyük bölümünde etkili olan yağışlı hava, bugün öğleden sonra etkisini kaybederek yerini yağışsız günlere bırakacak. Uydu görüntüleri bir çok ilimizde sıcaklığın dayanılmaz boyutlara ulaşacağını gösteriyor. Uzmanlar saat 11.00-16.00 saatleri arasında gerekli olmadıkça sokağa çıkmayın uyarısında bulunuyor.

Yağmur yağsın diye dua edilecek. Başımıza gelen uydu görüntüsüyle ortaya çıktı

Yurdun bölümünü etkisi altına alan sağanak yağışlar, sel baskınlarına neden olmuştu. Bir çok ev ve işyerlerinin sular altında kalmış, vatandaşlar zor anlar yaşamıştı.

Uydu görüntüleri ülkemizde bugün öğleden sonra yağışların biteceğini, yerine güneşli havanın geleceğini gösteriyor. Hava sıcaklığı yarından itibaren hissedilir derecede yükselecek. Sıcaklıklar hafta sonuna kadar yükselmeye devam edecek. 

Bugün öğleden sonra hissedilir derece yükselecek hava sıcaklığı ortalığı adeta kasıp kavuracak. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar, "Yağmur yağsa da ortalık ve biz serinlesek" öngörüsü ise gerçekleşmeyecek.

Hafta sonu hava sıcaklığı daha artacak. Sahil kesimlerimiz adeta kavrulacak. İmkanı olan vatandaşlarımız deniz kenarlarında serinlemeye çalışacak.
Uzmanlar sıcaklıkların her geçen gün artamaya devam edeceğini belirterek "Zorunlu olmadıkça saat 11.00 ila 16.00 arasında sokağa çıkılmasın" önerisinde bulunuyor. Yaşlı kesimin daha dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizen uzmanlar "Yakıcı güneş onlara yarardan çok zarar verir" dediler.

Aşağıdaki uydu görüntülerinde sırasıyla çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri saat 14.00''daki hava sıcaklıklarını gösteriyor. 

İlgili Haberler