Google Takvim düzen takıntısı olanların bayılacağı özelliği getirdi

Google Takvim düzen takıntısı olanların bayılacağı özelliği getirdi
Google Takvim, uzaktan çalışırken zaman yönetimi konusunda sıkıntı çekenlerin sorununu çözecek bir özellik getirdi.

Google Takvim, pandemi döneminde yaygınlaşan hibrit çalışma sistemini destekleyecek bir yenilik getirdi. Shift Delete''de yer alan habere göre zamanının büyük kısmını sanal toplantılarda geçirenler artık günün hangi bölümünde ne yaptıklarının bir dökümünü görebilecekler. Uzaktan çalışma döneminin beraberinde getirdiği “zaman yönetimi” sorununu çözmeye yardımcı olan özellik, kullanıcıya üç veri sağlayacak.

GOOGLE TAKVİM''İN TİME INSIHHTS ZAMANDAN TASARARRUF ETTİRECEK

6 Eylül’de kullanıma sunulacağı açıklanan Time Insights, Google Workspace kullanıcıları ve yöneticilerini kapsıyor. Takvim, kullanıcının hangi etkinliğe ne kadar vakit ayırdığını hesaplayacak. Bunları Zaman dökümü, Toplantılarda geçirilen süre ve Toplantı yaptığınız kişiler olmak üzere üç kısma ayıracak. Tüm bilgiler web sitesindeki sağ panelde görüntülenebilecek.

Google’ın açıklamasına göre, Time Insights yalnızca Takvim’in bilgisayardan ulaşılabilen web sürümünde çalışıyor. Kullanmaya başlamak için Google Takvim sitesine girip öncelikle hesabınızda oturum açmanız gerekiyor. Ardından “Daha fazla bilgi” bölümünü açarak, katıldığınız toplantı türleriyle beraber çalışma saatlerinizin ayrıntılarını zaman dağılımında görüntüleyebilirsiniz. “Toplantılarda geçirilen süre” kısmında, sanal toplantılara ne kadar vakit harcadığınızı en çok meşgul olduğunuz günlere kadar detaylı bir şekilde görebilirsiniz. Ayrıca ne sıklıkla toplantı yaptığınızı da anlayabilirsiniz.

Toplantı yaptığınız kişiler bölümü, Google Meet gibi video konferans yazılımlarını kullanarak en çok görüşme yaptığınız kişi bilgilerini içeriyor. Dilerseniz önemli olduğunu düşündüğünüz kişileri buraya sabitleyebiliyorsunuz, böylelikle gerektiğinde ulaşmanız kolaylaşıyor. Bir kişinin ismine tıkladığınızda, Takvim’de onun hangi toplantılara katıldığını da görebiliyorsunuz.

İlgili Haberler