Gülmecenin ağır abisi Emre Ulaş acı gerçeği açıkladı. Kızmayın beyler mizahın alınması olmaz

Gülmecenin ağır abisi Emre Ulaş acı gerçeği açıkladı. Kızmayın beyler mizahın alınması olmaz
Mizah ve gülmecenin ağır abisi Emre Ulaş, Millet İttifakının beklentinin altında kaldığı seçim sonucuna ilişkin dikkat çeken bir karikatürü okuyucularıyla paylaştı. İşte Emre Ulaş'ın o karikatürü...

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için İstanbul il genelinde ilk gelen kesin olmayan sonuçlara göre açılan sandık sayısı ve oyların cumhurbaşkanı adayları ve partilere göre dağılımı belli oldu.

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerini belirlemek için sandık başına gitti. Türkiye genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Oy verme işlemleri, Türkiye genelinde dün saat 17.00'de sona erdi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan yarıştı.

Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,51, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.88, Ata İttifakı adayı Sinan Oğan yüzde 5,07, Muharrem İnce ise yüzde 0,14 oy aldı.

ysk-001.jpg

Milletvekilliği seçiminde ise Cumhur İttifakı yüzde 49.46, Millet İttifakı yüzde 35.02, Emek ve Özgürlük İttifakı yüzde 10.54, ATA İttifakı ise 2.44 oranında oy aldı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, dün yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nde, hiçbir adayın seçilme yeterliliğini kazanamadığını, daha önceden ilan edilen Seçim Takvimi'ne göre, 28 Mayıs 2023 Pazar günü ikinci tur seçimlerinin yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

Türk demokrasi için kritik seçimle ilgili usta karikatürist Emre Ulaş, Millet İttifakının beklentinin altında kaldığı seçim sonucuna ilişkin dikkat çeken bir karikatürü okuyucularıyla paylaştı.

Ulaş'ın karikatüründe toplam 36 vekil çıkarın Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Temel Karamollaoğlu ve Gültekin Uysal halay çektiği Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in onlara üzgün bir şekilre baktığı görülüyor.

İşte o karikatür:

karikatur.jpg

İlgili Haberler