Hakem Beşiktaş'ı böyle yedi. Adana Demirspor maçında hakem skoru 3-3'e getirdi

Hakem Beşiktaş'ı böyle yedi. Adana Demirspor maçında hakem skoru 3-3'e getirdi
Beşiktaş, Süper Lig’in 6. Haftasında 3-0 öne geçtiği maçta sahasında Adana Demirspor ile 3-3 berabere kaldı. Mücadeleye tartışmalı pozisyonlar ve hakem kararları damga vurdu.

Süper Lig''in 6. haftasında Beşiktaş sahasında Adana Demirspor’u konuk etti.

Vodafone Park''taki karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde tamamlayan ve 52. dakikada farkı 3''e çıkaran siyah-beyazlı takım, özellikle 65. dakikadaki oyuncu değişikliklerinin ardından oyundan düştü.

Karşılaşmanın 60. dakikasında Vargas ile farkı 2''ye indiren konuk ekip, 79. dakikada Mario Balotelli ile durumu 3-2''ye getirdi.

Adana Demirspor, 90+6. dakikada yine Balotelli ile eşitliği sağladı ve siyah-beyazlı ekip, sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı.

HAKEM KARARLARI DAMGA VURDU

Karşılaşmanın ilk yarısında Beşiktaş''ın Larin ile bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

Ancak birçok yorumcu, piero ölçütü ile ofsayt çizgisi çekildiğinde de golün nizami olduğu yönünde görüş belirtti.

Mücadelenin en ilginç pozisyonu ise Beşiktaş''ın Josef''le bulduğu golde yaşandı.

Orta sahanın biraz ilerisinden Adana Demirspor ceza sahasına orta yapan Josef, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Batshuayi, Adana Demirsporlu savunma oyuncusu ve kalecinin çarpışmasıyla top boşta kaldı ve ağlarla buluştu.

Hakem Ali Palabıyık ilk başta faul kararı verse de VAR''dan gelen uyarı sonrasında golü geçerli saydı.

Yoğun itirazlara neden olan pozisyonu değerlendiren TRT Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, “Beşiktaş’ın 2. Golü nizami bir gol” dedi.

MÜCADELENİN KADER ANI

Adana Demirspor’un 90+6. dakikada bulduğu ve maçın sonucu belirleyen gol ise en çok tartışılan pozisyon oldu.

Golün ardından siyah-beyazlı futbolcular faul bekledi ve hakeme itirazda bulundular. VAR''la görüşen orta hakem Ali Palabıyık ise izleme tavsiye gelmeyince golü geçerli sayıldı.

Spor yorumcuları ise pozisyonda topa kafayı vuran Balotelli''nin rakibinin omuzuna basarak faul yaptığını, Assambalonga''nın da Valentin Rosier''i çekerek  topa hamle yapmasını engellediğini söyledi.

İlgili Haberler