Herkes belediyenin göletinden kazı torbanın içine koyup götüren Suriyeli iki kadını konuşuyor. Yeniçağ detaylara ulaştı

Herkes belediyenin göletinden kazı torbanın içine koyup götüren Suriyeli iki kadını konuşuyor. Yeniçağ detaylara ulaştı
İstanbul Başakşehir’de bulunan Bahçeşehir Göleti’nde Suriyeli olduğu iddia edilen kadınlar tarafından kaz çalındığı öne sürülmüştü. Bölgedeki sivil toplum kuruluşu gönüllüleri ise Bahçeşehir’de çok daha büyük asayiş sorunlarının yaşandığını ifade etti.

İSA KARAARSLAN / YENİÇAĞ

İstanbul Başakşehir’de bulunan Bahçeşehir Göleti’nde Suriyeli olduğu iddia edilen kadınlar tarafından kaz çalındığı öne sürülmüştü.

Görüntüleri sosyal medyadan paylaşan Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri şu ifadelere yer verdi: “Bahçeşehir Gölet Parkta bugün 2 Kaz, Suriyeli olduğunu anladığımız 2 kadın tarafından çantaya atıp götürüldü. Yanlarına gidip bırakmalarını söylememize rağmen dün akşam biz getirdik diyerek alıp gittiler.”

EMNİYET''TEN AÇIKLAMA GELDİ

Görüntüler kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girince Emniyet’ten açıklama geldi. Yapılan açıklamada kadınların kendilerine ait olan kazları gölete bırakmak için getirdikleri ve güvenlik görevlilerinin izin vermemesi üzerine de kazları tekrar götürdüklerinin belirlendiği açıklandı.

Açıklamada, “17.07.2022 tarihinde saat 16.00 sıralarında bazı Sosyal Medya platformlarında yer alan videolarda, Başakşehir ilçesi Bahçeşehir Mahallesindeki bir parkta, 2 kadın şahsın gölette yüzen kazları çantalarına koyarak çaldıkları yönünde paylaşımlar yapılmıştır. İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince konuyla ilgili yapılan çalışmalarda parkın güvenliğinden sorumlu personeller ile görüşülmüştür. Yapılan görüşmelerde kazların kadın şahıslara ait olduğu belirlenmiş, kazları gölete bırakmak isteyen şahıslara güvenlik görevlilerinin engel olması üzerine, şahıslar kazları tekrar yanlarına alarak parktan ayrıldıkları anlaşılmıştır” denildi.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ SESSİZ

Vatandaşlar Emniyet’in açıklamasını yeterli bulmazken konuyla ilgili Başakşehir Belediyesi’nden gölette kaç kaz olduğu ve alınan kazlardan sonra eksik olup olmadığıyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

"BUGÜNE KADAR GÖLETE KAZ BIRAKAN HİÇ OLMADI"

Görüntülerin sosyal medyada paylaşan Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri oluşumunun gönüllülerinden olan Kudret Çelebi, olaya tanıklık eden bir kişinin kendilerine mesaj attığını belirterek görüntüleri çeken kişinin daha sonra kadınlarla görüştüğünü ve kendisine kazları bir gün önce kendilerinin bıraktığını ifade ettiklerini söyledi.

İşte o mesaj:

Daha önce bölgede hiç bu tarz bir olayla karşılaşmadıklarını belirten Çelebi, “Daha önce göletin kirliliğinden ölen su kaplumbağaları oluyordu ama böyle bir olay hiç olmadı. Bugüne bölgeye hiç kaz bırakan olmadı.” dedi.

Bölgede yaşanan sıkıntıların çok daha farklı bir boyutta olduğunu söyleyen Çelebi son zamanlarda araçlardan hayalet ekran, far hırsızlığının yanı sıra çok sayıda bisiklet hırsızlığının yaşandığını ifade etti.

"ÇOK DAHA BÜYÜK ASAYİŞ SORUNLARIMIZ VAR"

Bölgedeki bir başka sivil toplum kuruluşu olan Bahçeşehirliler Derneği yönetiminden Uğur Barış Karabulut ise gölette yaşanan olayı ‘trajikomik’ olarak nitelendirdi.

Karabulut da bölgede yaşanan çok daha büyük asayiş sorunlarına dikkat çekti. Bahçeşehir’de Mart 2021’de yabancı uyruklu 2 grup arasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgayı hatırlatan Karabulut, “Bahçeşehir’de son 3-4 yıldır çok ciddi bir asayiş sıkıntısı var." dedi.

İlgili Haberler