Soylu topu YSK’ya attı. Yabancılara oy kullandırılacağına ilişkin soruyu yanıtsız bıraktı

Soylu topu YSK’ya attı. Yabancılara oy kullandırılacağına ilişkin soruyu yanıtsız bıraktı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yabancılara oy kullandırılacağına ilişkin soruya “YSK’nin sorumluluk alanı” cevabını vererek önergeyi geri gönderdi.

Yabancılara oy kullandırılacağına ilişkin soruyu yanıtsız bıraktı

Süleyman Soylu, CHP İzmir Milletvekili Sevda Ertan Kılıç’ın yabancılara oy kullandırılması üzerinden hazırladığı soru önergesini geri gönderdi.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, Sevda Erdan Kılıç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Bazı illerin nüfus yoğunluklarında büyük artışlar olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Yeni nüfus kartı alan kişilerin gittikleri illerde seçmen olarak yazıldığı ve bu kişilere para verildiği iddia edilmektedir” dedi.

“Yaklaşan seçim öncesi seçim güvenliğinin sağlanması için yürütülen bir çalışma var mıdır? Varsa ne gibi tedbirler alınmaktadır? Son 10 yılda nüfus artışı veya azalışı hayatın doğal akışına aykırı olarak gerçekleşen il veya iller var mıdır? Yeni nüfus kimlik kartı alan kişilerin gittikleri illerde seçmen olarak yazıldığı ve bu kişilere para verildiği iddiası gerçeği yansıtmakta mıdır” sorularını yönelten Kılıç, Soylu’dan yanıt alamadı.

Sorumluluğun Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) olduğunu söyleyerek soruları yanıtlamayan Soylu, “Kılıç’ın soru önergesinin YSK’nin görev alanına girdiği değerlendirildiğinden iade edilmiştir” ifadelerini kullandı.

“YSK’YE BAŞVURARAK DİLEKÇE HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ”

Soylu’nun soruyu YSK’ye yönlendirmesinin ardından, “İçişleri Bakanlığı soru önergemizi yanıtlamamış, topu taca atmıştır. Ancak YSK’ye da başvurarak dilekçe hakkımızı kullanacağız” diyen Sevda Ertan Kılıç, “CHP, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi tarafından kurulan Seçim Güvenliği Komisyonu, bugüne kadar yapılan çalışmaları, mutabakata varılan hususları ve yol haritasını açıklamıştır. Seçimlerin adil, serbest, eşit, şeffaf, düzen ve dürüstlük ilkeleri içinde yapılması için her türlü tedbirin alınmasına yönelik olarak milletimizle işbirliği ve güç birliği içinde olacağımızı teyit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler