Instagram’dan popüler konum haritası: Tatil planlarına yön verecek

Instagram’dan popüler konum haritası: Tatil planlarına yön verecek
Instagram uygulaması artık gezi planlarına da sirayet edecek. Tatile çıkmadan önce yada herhangi bir yerde planlar yapan kullanıcılarına çevredeki popüler yerleri göstermek isteyen platforma yeni bir özellik eklendi. Bu özellik kapsamında oturduğunuz yerden bir yere yada bölgeye ait fikir sahibi olabileceksiniz.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi platformları tek çatı altında toplayan Meta''nın CEO’su Mark Zuckerberg şirketin Instagram’da yeni aranabilir bir harita deneyimi sunacağını açıkladı. Zuckerberg, duyuruyla ilgili bir Instagram hikayesinde “Bugün IG’de aranabilir yeni bir harita sunuyoruz. Artık yakınınızdaki popüler yerel işletmeleri keşfedebilir ve kategoriye göre filtreleyebilirsiniz.” ifadelerni kullandı.

Bu harita deneyimi sayesinde kullanıcıların çevrelerindeki popüler etiketli konumları keşfetmeleri sağlanacak. Konum sonuçlarına göre popüler restoranlar, kafeler ve güzellik salonları dahil olmak üzere pek çok kategori sıralanacak.

Yeni özellikten olmadan önce de Instagram harita deneyimi içeriyordu. Ancak yeni güncellemeyle birlikte kullanıcılar özellikle kendilerinin istediği haritayı arayabilir, filtreme seçeneğine ulaşabilir ve yakındaki yerlere bakmak için haritayı hareket ettirebilir. Instagram yönetimi, yeni haritanın artık platformda olduğunu söyledi.

Yeni Instagram harita özelliği ile yerel küçük işletmelerin keşfedilebilme ihtimali de artacak. Böylelikle akışta ya da Hikayeler‘deki gönderilerde yer alan konum etiketlerine dokunarak yeni bir yer keşfetmeniz mümkün olacak.

Ayrıca Keşfet sayfasında bir şehrin, mahallenin ya da yerin adını aramak da Instagram''da etkin hale geliyor. Bununla birlikte Instagram, ‘#sanfrancisco‘ gibi yerel hashtag’ler için bir Hashtag aramasını olduğunu da belirtiyor. Yeni özellikle, merak ettiğiniz bir konum için de arama yapmanız mümkün. Böylece kullanıcılar, bir konum buldukları takdirde onu kaydedebilecek ve ilerleyen zamanlarda tekrar ziyaret edebilecek. Ek olarak kullanıcılar, bu yerleri direkt mesajlarla arkadaşlarıyla da paylaşacak.

İlgili Haberler