İstanbul’da geçen ay en çok pahalanan ürün belli oldu İstanbul'da temmuz ayında fiyatı en fazla artan ürün yüzde 53,34 ile limon olurken, 242 ürünün 111’inin perakende fiyatı artarken, 49 ürünün fiyatı düştü.
Bir ayda yükselen yaşam maliyeti belli oldu İstanbul Ticaret Odası'nın raporuna göre, İstanbul'daki perakende fiyatlar haziran ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 3,42 artış gösterdi.
“Mâziden Âtîye Geleneksel Esintiler” sergisi Hünkâr Kasrı’nda İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) yeni ve özgün etkinliklerle Yeni Cami Hünkâr Kasrı’nda değerli eserleri sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Leman Dinçtürk’ün “Mâziden Âtîye Geleneksel Esintiler” isimli sergisi 13 Haziran Perşembe günü 14.30’da açıldı.
Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi dünyanın unicorn adresi olacak İstanbul Ticaret Odası tarafından girişimcilerin desteklenmesi amacıyla kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, otoriteler tarafından en iyi 5 kuluçka merkezi arasında yer aldı. Şimdiye kadar 9 bin 222 girişimciye destek veren merkez, dünyanın 'unicorn' adresi olmayı hedefliyor.
Avdagiç: Türkiye ekonomik programa odaklanmalı İstanbul iş dünyasından seçim sonuçlarına ilişkin açıklama geldi. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, “İş dünyası olarak Türkiye'nin bu seçimden sonra uygulanmakta olan ekonomik programa odaklanması gerektiğine inanıyoruz" dedi.
Boğaz köprüsüne tren geliyor. Seçim yaklaşınca müjdeyi verdiler Bakan Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki demiryolu bağlantısı ihalesini bu sene yapacaklarını ve projenin 2028 yılında hayata geçeceğini duyurdu.
İstanbul'da ekmeğe zam (10 Ağustos 2023) İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) bağlı fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatı 6,5 TL'ye yükseltildi.
Domatesin yaz ortasındaki fiyat artışı duyunca ağzını açık kalacak Temmuzun zam şampiyonu belli oldu ama en çok dikkat çeken ise domatesteki fiyat artışı. Sivribiber yüzde 62'lik artışla birinci olurkun, domatesin yaz ortasındaki yükselişi yüzde 48,31 olarak kayıtlara geçti.
Haziran ayının zam şampiyonları belli oldu İTO İstanbul'da haziran ayında fiyatı artan ve azalan ürünleri açıkladı. Kıvırcık salata haziranda en çok zamlanan ürün oldu.
İstanbul'un haziran ayı enflasyonu belli oldu İstanbul'un Haziran'daki enflasyon oranı Mayıs ayıyla kıyaslandı. Perakende fiyatlar yüzde 3,46, toptan fiyatlar ise 4,32 arttı.
İTO açıkladı. İstanbul'un yeni yıl enflasyonu uçuşta İstanbul'da yeni yılın ilk enflasyonunu İstanbul Ticaret Odası açıkladı. İTO rakamlarına göre İstanbul, yeni yıla uçuşa geçen bir enflasyonla girdi.
Maaş zammı cebe girmeden erimeye başladı. İstanbul'da ekmeğe zam (03 Ocak 2023) İstanbul'da ekmek fiyatı 6 TL oldu. Erdoğan memurlara, memur emeklilerine ve diğer tüm emeklilere yüzde 25 zam yapılacağını açıklamasının ardından İstanbul'da 240 gram ekmek 6 TL'den satılmaya başlandı.
İstanbul'da ekmeğe zam yapılmıştı. İmamoğlu Halk ekmek fiyatını açıkladı İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) bağlı fırınlarda üretilen 210 gram ekmeğin fiyatı, yüzde 33,3 zamla 4 TL'ye yükseltildiğini açıklamıştı.
Şubat ayı zam şampiyonu belli oldu İstanbul Ticaret Odası'nın açıkladığı verilere göre, şubat ayında fiyatı en fazla artan ürün karnabahar olurken, fiyatı en fazla azalan ürün ise battaniye oldu.
İTO’nun açıklaması enflasyon yüzde 55 İstanbul Ticaret Odası hesaplamasına göre Şubat’ta perakende fiyatlar aylık bazda yüzde 4,44 artış kaydederken, yıllık artış yüzde 55,32'ye ulaştı.
Elektrik faturasında en pahalı ve en ucuz saatler hangileri? İşte tüm detaylar İstanbul Ticaret Odası Ücretliler Geçinme Endeksi'nde bulunan 242 ürün arasında ocak ayında en çok fiyatı artan, yüzde 90 artış ile elektrik oldu.
İşte yılın ilk ayının enflasyon tahminleri TÜİK yarın yılın ilk ayının enflasyonunu açıklayacak. Ancak piyasa anketleri korkutuyor. Geçen ay yüzde 36,08 çıktı. TÜİK’in yeni başkanıyla yeni yılın ilk enflasyonu yarın açıklanacak.
Enflasyon yüzde 50'yi geçti İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verilerine göre, kentte ocak ayında perakende fiyatlar aylık yüzde 13,78, yıllık yüzde 50,91 arttı. Böylece İstanbul'da enflasyon son 19 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.
İstanbul Ticaret Odası açıkladı! İstanbul'un yıllık enflasyonu yüzde 34 İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi aylık yüzde 9,65, yıllık yüzde 34,18 arttı.
İTO'dan fiyatları güncelleme çağrısı: Acilen yapılmalı İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, fiyatlara ilişkin açıklama yaparak, yaşanan fiyat dalgalanmalarına tepki gösterdi.
İstanbul'da ekmeğe gizli zam geldi. Hem gramajı düştü hem de fiyatı arttı İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 10 Kasım'da aldığı karar ile 230 gram ekmek 2,5 TL'den satılmaya başladı. Ancak bazı ilçelerde ekmeğin fiyatını 3 liraya çıkarıldı.
3 yılda ekmeğin fiyatı yüzde 120 arttı İstanbul Ticaret Odası meclis toplantısından çıkan karara göre, İstanbul’da ekmek fiyatına yüzde 25 zam yapıldı. Böylelikle, 230 gram ekmeğin fiyatı 2 TL’den 2,50 TL’ye yükseldi.
İstanbul'da fiyatlara zam İstanbul Ticaret Odası, perakende fiyatlarının aylık bazda yüzde 1.52, toptan fiyatların ise yüzde 3.12 arttığını açıkladı.
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç sanayicileri bekleyen büyük tehlikeyi açıkladı İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Yeni nesil, sanayi kesiminde çalışmayı tercih etmiyor. Sanayicilerin ara eleman ihtiyacı ve üretim arasında yakın gelecekte sorun olabilecek bir açmazla karşı karşıya” açıklamasında bulundu.
İkinci normalleşme başladı. 22 sektörün 19'unda kartlı ödeme arttı İkinci normalleşmenin ilk 15 gününde 22 sektörün 19'unda kartlı harcamalar arttı. Mart ayının ilk 2 haftasında tüketicilerin banka kartı ve kredi kartıyla yaptığı yemek harcamaları önceki 2 haftaya göre yüzde 38 yükselirken, kartlı harcamalardaki artış otomobil kiralamada yüzde 34, hava yollarında ise yüzde 30'u buldu.
Yemek paralarında yeni düzenleme yolda. 5 milyon çalışanı ilgilendiriyor İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yemek kartı veren tüm yabancı firmaların, saygısız bir şekilde, kurallara uymadan en az 5 milyon çalışanın ve tüccarın aleyhine bir süreci dayattıklarını belirterek, "Böyle mi kardeşim, siz bunu bize dayatıyor musun? Biz de diyoruz ki, günde 25 liradan ayda 625 lirayı o çalışanın yemek kartına değil, para kartına biz yatıracağız. İTO olarak hazırlıklarımızı yaptık, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bu radikal öneriyle gidiyoruz." dedi.
İstanbul’a özel normalleşme talebi İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, “kademeli normalleşme İstanbul’dan başlasın” önerisinde bulunurken “Kademeli normalleşmeyi İstanbul için özelleştirmek, ülkemiz ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır.” ifadesini kullandı.
Haliç'teki büyük tehlike. 90 cm yan yatınca alelacele yıkıma başladılar İstanbul Ticaret Odası’nın 1967 yılında yapımı tamamlanan bir dönem İstanbul Ticaret Üniversitesi olarak kullanılan binasının 90 cm yatmış durumda ve denize doğru kaydığı ortaya çıktı. İTO binasının 42 milyon liralık harcamayla sıfırdan inşa edileceği belirtildi.
Ekmeğe sessiz-sedasız zam! 10 ay sonra kabul edildi Ekmeğe yüzde 20 zam talebi 10 ay sonra sessiz sedasız kabul edildi. 200 gram ekmek 1.50 TL’ye, 240 gram 1.75 TL’ye çıktı.
Ağustos ayının zam şampiyonu patlıcan İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre İstanbul'da ağustos ayında perakende fiyatı en fazla artan ürün yüzde 22,44 artışla patlıcan olurken, yüzde 24 düşüş gösteren erik, fiyatı en fazla düşen ürün oldu. Ağustos ayında İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünün 90’nın perakende fiyatı artarken, 23 ürünün fiyatı düştü, 129 ürünün fiyatı ise değişmedi.
Doğa Koleji'nin devri tamamlandı (16 Ocak 2020) Doğa Koleji krizinde flaş bir gelişme yaşandı. Doğa Koleji’nde satış süreci tamamlandı. İTÜ’ye devri ticaret kayıtlarında tescil edildi.
Perakende fiyatlarda büyük artış! İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, İstanbul'da şubatta geçen yılın aynı ayına kıyasla perakende fiyatlar yüzde 18.37, toptan fiyatlar yüzde 23.00 arttı.
İstanbul’un zam şampiyonu domates oldu İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, temmuz ayında İstanbul’da fiyatı en çok artan ürün domates oldu. Domatesin fiyatı yüzde 23,67 arttı.