İsveç’in NATO üyeliği Cumhur İttifakı’nı böldü. “Bizim tavrımız budur ve değişmeyecektir”

İsveç’in NATO üyeliği Cumhur İttifakı’nı böldü. “Bizim tavrımız budur ve değişmeyecektir”
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilen İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü'ne ret oyu vereceklerini açıkladı.

İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü'nün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak, TBMM'ye sevk edilmesine ilişkin, “Tavrımız, kararlılığımız, açık ve net bir şekilde ortadadır. Başka hangi siyasi partinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu konuda takınacağı tavır ne olursa olsun bizim tavrımız budur ve değişmeyecektir” dedi.

Kılıç'ın Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

"PAZARDA ENFLASYON EL YAKMAYA DEVAM EDİYOR"

Emeklilerimiz aldıkları maaşlarla geçinemiyor ve yakınmaya devam ediyor. Çalışanlar çalışma koşullarından, ücretliler aldıkları ücretten memnun değil. Çarşıda, pazarda enflasyon el yakmaya devam ediyor. Ziyaretlerimiz sırasında görüştüğümüz üreticiler, tarım kesimi, köylülerimiz, çiftçilerimiz ürettikleri ürünün karşılığını alamamaktan yakınıyor.

Adana'da Osmaniye'de Hatay'da görüştüğümüz narenciye üreticileri, mandalina, limon üreticileri, ürünlerinin karşılığını alamamaktan ve zarar ediyor olmaktan dolayı ağaçlarını kökünden kesmeye niyetleniyor.

Ama baktığınız zaman tarlada 1 liraya satılan mandalinanın pazarda, tezgâhta 15 lira olduğunu görüyorsunuz. Çok şaşırtıcı, çok üzücü bu piyasa düzeninin hükümetimiz tarafından, ilgili kuruluşlar tarafından Ticaret Bakanlığı tarafından tesis edilmesini, piyasa ahlakının denetlenmesini, fiyatların kontrol altına alınmasını, üreticiden tüketiciye ulaşan bu zincirde fahiş fiyat artışlarının artık önüne geçilmesini istiyor ve bekliyoruz.

Bu düzensizliğin iyi bir piyasa düzeniyle yer değiştirmesi kaçınılmazdır. Bu konuda hükümet yetkililerinin dikkatini çarşıya, pazara, fahiş fiyat artışlarına ve düşmek bilmeyen mutfak enflasyonuna bir kere daha çekiyoruz.

"İSRAİL'E KARŞI GEREKEN GÜÇ KULLANILMALI"

Hâlâ çocuklar bombalanıyor. Hâlâ beyaz fosfor bombaları yüz binlerce insanın üzerine İsrail ekipleri tarafından bırakılıyor. İsrail'in Gazze'deki soykırımı Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği, İngiltere gibi batılı güçlerin sözde demokrasi ve insan hakları savunucularının nezaretinde ve gözetiminde devam ediyor.

Bu insanlık dışı, vicdan dışı insaf dışı ahlak ve hukuk dışı saldırıların artık kesin bir şekilde son bulmasını istiyoruz.

Ve artık başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere bütün devletlerin, bölgesel güçlerin, İslam İş birliği Teşkilatı'nın petrol üreticisi Arap ülkelerinin, Birleşmiş Milletler'in ve NATO'nun insandan, hukuktan, vicdandan, yaşam hakkından ve ahlaktan yana bir tavır takınmalarını kendilerinden bekliyoruz.

Gazze'de sadece çocuklar ölmüyor. Gazze'de hukuk ölüyor, insanlık ölüyor, insanlar ölüyor. Gazze'de birlikte, barış içinde 21’inci yüzyılda yaşama dair inançlar ölüyor, bombalanıyor. İnsanlığın buna karşı sessizce duyarsız kalmasını anlamak mümkün değil.

Kınıyoruz, lanetliyoruz ama telin etmekle, kınamaklar, lanetlemekle varılacak bir yerin olmadığını da görüyoruz. Herkes elinde olanı artık ortaya çıkarmalı. İsrail, laftan değil güçten anlıyorsa, uluslararası kuruluşlar nezdinde yapılacak örgütlenmelerle artık İsrail'in bu soykırımı karşısında kullanılması gereken güç kullanılmalı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu bu konu gündemiyle toplanmalı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Amerika Birleşik Devletleri'nin vetolarına rağmen artık ortaya bir tavır koyabilmeli.

"TBMM’DE RET OYU VERECEĞİZ"

İsveç'in NATO üyesi olmasına ilişkin protokolün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne dün itibarıyla sevk edildiğini öğrenmiş bulunuyoruz.

Cumhurbaşkanlığı İletişim yapılan açıklamaya göre İsveç'in NATO'ya üyelik protokolü Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edildi. Yeniden Refah Partisi'nin bu konudaki kararı nettir.

Daha önceden de ifade edilmiştir. İsveç, Türkiye Cumhuriyeti'ni doğrudan hedef alan terör örgütleri ve terörist faaliyetler karşısında adım atmadıkça, hamle yapmadıkça, terörün terör örgütlerinin finansmanı konusunda kanun çıkarıp, mücadeleye girişmedikçe, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını, birliğini ve dirliğini hedef alan teröristlerin yargı kararlarına ve kırmızı bültenlere rağmen Türkiye'ye iadesini sağlamadıkça ve İsveç Kuran-ı Kerim yakanlara yaptırımsız kalma tavrını korudukça biz İsveç'in NATO'ya üyeliğine Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ret oyu vereceğiz ve bu konuda kararlıyız.

Yeniden Refah Partisi, İsveç'in NATO'ya üyelik protokolüne Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ret oyu kullanacaktır. Tavrımız, kararlılığımız, açık ve net bir şekilde ortadadır. Başka hangi siyasi partinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu konuda takınacağı tavır ne olursa olsun bizim tavrımız budur ve değişmeyecektir.

İlgili Haberler