Kuaför ve berberlere şaşırtan yasak geldi

Kuaför ve berberlere şaşırtan yasak geldi
İtalya'nın kuzeyindeki Castenasso Kasabası, Kuraklıkla ve su kesintileriyle mücadele ediyor. Kasabası yöneticileri, berber ve kuaförlere müşterilerin saçlarını tek seferden fazla yıkamama talimatı verdi.  Uymayanlara 500 Euro ceza kesilecek.

Müşterilerin de keyfi kaçacak. İyi örnek olacak

Milli Gazete''nin haberine göre, Avrupa ülkeleri kuraklıkla mücadele için bazı önlemleri hayata geçirmeye devam ediyor. Son olarak İtalya ilginç bir karar aldı.
Kuraklıkla ve su kesintileriyle mücadele eden İtalya''nın bir bölgesinde kuaför ve berberlere müşterilerin saçlarını tek seferden fazla yıkamama talimatı verildi.

İtalya''nın kuzeyindeki Castenasso kasabasını yöneticileri, kuaför ve berberleri müşterilerin saçlarını iki defa şampuanla yıkarlarsa 500 euro ceza alacakları konusunda uyardı. Kasabanın Belediye Başkanı Carlo Gubellini, eylüle kadar geçerli olacak uyarının kuraklık önlemleri kapsamında verildiğini belirtti.

KURALA UYMAYANA 500 EURO CEZA

Yayınlanan kitapçığa göre vatandaşlara hızlı duş almaları ve diş fırçalarken ya da tıraş olurken musluğu kapatmaları da önerildi. Yetkililer, ülke genelinde yağışların azalmasıyla yaşanan su kıtlığının ciddi boyutlarda olduğunu ifade ediyor. Bazı bölgelerde de azalan su rezervleri nedeniyle acil durum ilan edildi.

16 bin nüfuslu Castenasso kasabasında toplam 10 berber ile kuaför ve güzellik salonu bulunuyor. 

İlgili Haberler