İYİ Parti'den Meclis'e araştırma önergesi: "Nedir bu 'beka' meselesi?"

İYİ Parti'den Meclis'e araştırma önergesi: "Nedir bu 'beka' meselesi?"
İYİ Parti Meclis grubu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin sık sık gündeme getirdiği 'beka sorunu' polemiği için Meclis'e araştırma önergesi verdi. Önerge AKP, MHP ve HDP oylarıyla reddedildi.

Yeniçağ / Erdem AVŞAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmalarında sık sık gündeme getirdiği 'beka sorunu' söylemi için Meclis'e araştırma önergesi verildi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile birlikte 21 milletvekilinin imzasını taşıyan araştırma önergesinde, "Türkiye'nin bir beka meselesi var demek, Türk Milletinin bu topraklardaki bin yıllık egemenliğinin, varlığının ve geleceğinin çok ciddi bir tehdit altında olduğu söylenmektedir. İktidar partisi bu konuda çok açık ve inkâr edilemez kanıtlara sahip ise, iktidar partisi ve destekçilerinin görevi, bunlar hakkında Türkiye Büyük millet Meclisi'ni eksiksiz bilgilendirmektir" ifadelerine yer verildi.

AKP, MHP VE HDP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

İYİ Partinin verdiği araştırma önergesi, AKP ve MHP'nin 'ret' HDP'nin ise 'çekimser' oylarıyla reddedildi.

Konuya ilişkin İYİ Parti Meclis Grubu'nun resmi Twitter hesabında, "Devletimizin bir BEKA Sorununun olup olmadığı, varsa niteliği ve kökeninin belirlenip bu soruna karşı çözüm üretilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması istemiyle vermiş olduğumuz önerge Akp ve Mhp'nin RED, Hdp'nin Çekimser oy kullanması neticesinde kabul edilmemiştir" açıklamasına yer verildi.

İYİ Parti'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu araştırma önergesi şöyle:

İlgili Haberler