Para saklama oyunu insanları sokağa döktü. Yüzlerce dolar dağıtıldı

Para saklama oyunu insanları sokağa döktü. Yüzlerce dolar dağıtıldı
Kanada'da Roman Dungarvan isimli bir kişi sosyal medyada bir oyun oluşturdu. Miramichi şehrinin çeşitli yerlerine para sakladı. Bu paraları belli ipuçları vererek kişilerin ulaşmasını sağlayacak lokasyonlar belirledi. Ülke adeta sokağa döküldü.

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Kanada’da isminin Roman Dungarvan olduğu belirtilen bir kişi sosyal medyada yeni bir oyun başlattı. Miramichi isimli şehrin çeşitli yerlerine para saklayan Dungarvan, bu oyunla binlerce kişinin sokağa dökülmesini sağladı.

50 veya 100 Kanada doları saklayarak etkinliğini başlatan Dungarvan, Facebook’ta yer alan bir grup üzerinden de saklanan paraları nereye koyduğuna dair ipuçları paylaştı. Oyuna katılmak isteyenlerin belirtilen bir süre kapsamında bu paraları bulması gerekiyordu. 

1 Mayıs, 19.00 Ritchie Wharf’ta (bölgedeki bir park) 100 dolar gizli’ mesajını gören birçok kişi o bölgeye doğru koştu. Birkaç saat sonrasında oyun tamamlandı ve paralar sahiplerini buldu. 

Oyunun hızla popülerleşti. İnsanlar Toronto ve Vancouver gibi birçok büyük şehirde de buna benzer oyunların gerçekleşmesini istediğini açıkladı. 

İŞTE VERİLEN İPUÇLARINDAN BİRİ:


Yukarıda görülen 3. oyuna ait ipucu bir korku filmine aittir. Katılımcılardan birisi, posterin şehirdeki terk edilmiş bir okula benzer olduğunu düşünerek o binaya gittiğini ve 100 dolarlık banknotu orada bulduğunu açıklamıştır. 

Altıncı oyunu kazanan kişi de yaptığı açıklamalarda, bu oyunun sayesinde Miramichi’de son zamanlardaki en heyecan verici haftasını yaşadığını ifade etmiştir.

İlgili Haberler