Meta'da 14 yıldır çalışan tepe yöneticisi işten ayrıldı. Son kullandığı ifadeler kafa karıştırdı

Meta'da 14 yıldır çalışan tepe yöneticisi işten ayrıldı. Son kullandığı ifadeler kafa karıştırdı
Eski adıyla Facebook olan Meta'nın 14 yıllık çalışanı Sheryl Sandberg şirketten ayrıldı. Sandberg, ayrılığına dair konuşurken ‘Hayatımın sonraki bölümünü yazma vakti geldi.” ifadelerini kullandı. Bu ifadeler Meta'nın işleyişi hakkında kafa karışıklığına sebep oldu.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Meta’nın en önemli ismi olan Sheryl Sandberg, Facebook döneminden beri sosyal medyayı şirkete yatırımlar yapan COO''ydu. COO''nun açılımı Chief Operation Officer''dır ve bu pozisyonuyla Sandberg, şirketteki operasyon faaliyetlerinin tepesindeki isim olarak kaldı.

Sandberg, konuyla ilgili açıklamalarında ‘Hayatımın sonraki bölümünü yazma vakti geldi.” ifadelerini kullandı. Bu ifadeler "yönetimde sıkıntı olma ihtimali mi var ve Sandberg sosyal yaşamına zaman ayıramıyor mu" sorularını akıllara getirdi. 

Tecrübeli COO, son yıllarda eski adıyla Facebook olan Meta''da iyi günler geçirmediğini söyledi. Özellikle de veri gizliliği konusunda pek çok skandal yaşandığını ve bunların üstesinden gelinmesinde Sheryl Sandberg de büyük bir rol oynadığını anlattı.

Meta’da yaşanan ayrılıklar bir süredir dikkat çekiyor. Bunun nedeni, geçen yıl itibariyle şirketin metaverse’e odaklanacağını açıklamasıydı ve bu hedeflerin çoğu insanlar tarafından ‘uçuk’ olarak nitelendirilmesiydi. Geçen yıldan beri tecrübeli mühendislerden yöneticilere kadar pek çok önemli ismin kaybedildiğini gördük, ancak Meta gibi bir şirketin bu kişilerin yerini doldurup dolduramayacağı asıl soru.

İlgili Haberler