Kanseri önlemeye yardımcı olan ot

Kanseri önlemeye yardımcı olan ot
Kanseri önlemeye yardımcı olan karnabaharın faydaları dikkat çekti.

Editör: Ali Öncü

İnsanların gerek hasta olmadan önce gerekse sağlık sorunlarına çözümler için doğal besinlere yönelme süreci devam ediyor. Bunlardan birisi olan karnabaharın faydaları dikkat çekti.

Kanseri önlemeye yardımcı olan karnabaharın faydaları dikkat çekti.

KANSER NEDİR?

Kelime anlamı olarak kanser, bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz olarak bölünüp çoğalmasıyla beliren kötü urlara denir.

Genel anlamda ise kanser vücudumuzun çeşitli bölgelerindeki hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile oluşan 100'den fazla hastalık grubudur. Çok çeşitli kanser tipleri olmasına rağmen, hepsi anormal hücrelerin kontrol dışı çoğalması ile başlar. Tedavi edilmez ise ciddi rahatsızlıklara, hatta ölüme dahi neden olabilir.

Kanser (cancer) terimi, tıbbın babası olarak bilinen Yunan fizikçi Hippocrates (MÖ 460-370) tarafından oluşturulmuştur. Hippocrates carcinos ve carcinoma terimlerini ülser oluşturan ve ülser oluşturmayan tümörler için kullanmıştır.

KARNABAHAR KÜRÜ TARİFİ NASIL HAZIRLANIR VE NASIL UYGULANIR?

Karnabahar kürünü hazırlamak için ihtiyacınız olan aslında yalnızca 2 malzeme var. Ancak kürün daha etkili bir hale gelmesini istiyorsanız karnabaharı kullanırken karnabahar yapraklarını da karışıma ilave etmeniz diyelim ve karnabahar kürü tarifi için gerekli malzemeleri şöyle sıralayalım:

1 litre temiz içme suyu

400-500 gram karnabahar (Elinizde karnabahar yaprakları varsa mutlaka yapraklarını da karışıma eklemeyi unutmayın)

Karnabahar kürünü hazırlamak için önce bir tencerenin içine temiz içme suyunu aktarın ve kaynamaya bırakın. Bu sırada karnabaharlarınızı ve elinizde varsa karnabahar yapraklarını güzelce yıkayıp temizleyin. karnabaharları ufak parçalar halinde kesin. Su kaynamaya başlayınca karnabaharı ve karnabahar yapraklarını içine atın, tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika kadar bu şekilde kaynatın. Ardından ocaktan alın, bir süre soğumasını bekledikten sonra süzgeçten geçirerek suyunu ve tanelerini ayırın. Elde ettiğiniz bu suyu içmeniz yeterli olacaktır ama haşladığınız karnabaharları da salatalarınıza katarak ya da farklı yemeklere ekleyerek değerlendirmeyi unutmayın.

Karnabahar suyu da diyebileceğiniz bu karnabahar kürünün nasıl uygulandığına gelince; her sabah ve akşam 1 su bardağı olacak şekilde hazırladığınız bu suyu içmeniz yeterli olacaktır. Bu kürü 7 gün boyunca her sabah ve akşam uyguladıktan sonra 3 gün ara vermeli, ardından yeniden 7 gün uygulayıp 3 gün ara vermeli, son olarak yeniden 7 gün uygulayıp 3 gün ara vermelisiniz.

Sözün kısası, karnabahar kürünü 3 kez 7'şer gün olacak şekilde ve bu günler arasında 3'er gün ara vererek toplam 1 ay uygulamanız yeterli. Vücudunuzun dinlenmesi için mutlaka üçer günlük araları vermeyi ihmal etmemeli, 21 gün aralıksız olarak asla uygulamamalısınız, aman diyelim.

İlgili Haberler