Katil Ermenistan'ın Gence'ye saldırısında ölü sayısı artıyor

Katil Ermenistan'ın Gence'ye saldırısında ölü sayısı artıyor
Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan ateşkes kararına uymayan Ermeniler Gence'de sivil yerleşim bölgesine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yükselirken 34 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Ermenistan ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan'da sivil yerleşim yerlerini vurdu. Gelen bilgilere göre ülkenin en büyük ikinci şehri olan Gence, Ermeniler tarafından füzelerle vuruldu.

Yapılan alçak saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirilirken, çok sayıda bina yıkıldı.

Azerbaycanlı yetkililer, olayda 9 kişinin yaşamını yitirdiğini, 34 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında dün yerel saat ile 12.00'de başlayan ateşkesin üstünden 24 saat geçmeden, Ermeni güçleri ateşkesi ihlal ederek Gence, Ağdam ve Terter kentlerine füze ve topçu ateşiyle saldırdı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, saldırılarda özellikle Gence’de 7 sivil hayatını kaybederken, çocuklar dahil 34 kişinin de yaralandığını belirtti.   

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında "Ateşkesin hemen ardından Azerbaycan'ın Ağdam ve Terter bölgeleri Ermenistan güçleri tarafından topçu ateşiyle vuruldu. Birkaç saat sonra güçleri Hadrut ve Cebrail yönünde saldırı girişiminde bulundu. Sugovuşan'da Ermeni askerlerinin cesetlerini toplayan ve beyaz bayraklı bir Azerbaycan ambulansının, Ermenistan güçleri tarafından vurulması sonucu bir sağlık çalışanı ağır yaralandı." denildi.


Tamamen yıkılan evden kendi imkanlarıyla çıktığını söyleyen Ali Memedov, "İlk önce bir patlama sesi duyduk. Sonra ev hemen üzerimize çöktü. Ben ilk önce deprem oldu zannetim. Daha sonra ailemle birlikte enkazdan çıktık." dedi.

Dışarı çıkıncı büyük bir şok yaşadığını, asıl füzelerin komşularının binalarına düştüğünü belirten Memedov, "Çocukların ve kadınların bağırışlarını duydum. Hemen onlara yardım edip, olay bölgesinden uzaklaşmaya çalıştık." diye konuştu.

Gözü yaşlı bir şekilde evinin önünde bekleyen bir anne, "Patlamada 2 çocuğum başından yaralandı. Annem de cam parçalarının düşmesi nedeniyle ayağından yaralandı." dedi.

Çocuklarının şu anda hastanede tedavi altında olduğunu belirten Genceli anne, "Hayatımda ilk defa böyle bir şok yaşadım. Bizim suçumuz neydi?" diye haykırdı.


Ermenistan'ın ateşkes çağrısına güvenilmemesi gerektiğini belirten bölge sakinlerinden İlham Abbasov da, "Biz insani olarak cenazelerini cephelerden almaları için ateşkes yaptık. Ancak onlar ilk fırsatta bizi vurdu. Saldırı, Ermenistan ordusunun faşistliğini gözler önüne seriyor." dedi.