"Kimlerin kimlerle iş tuttuğunu gördük"

"Kimlerin kimlerle iş tuttuğunu gördük"
Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter'ı makamında kabul eden İYİ Parti Genel Başkanı lideri Meral Akşener, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bünyamin ÖZTÜRK - Alp Eren KAYA / Ankara

"İYİ Parti'nin Andımız ile ilgili TBMM'de verdiği önerge yine reddedildi. AKP ve MHP ret oyu, MHP ise çekimser kaldı. Bir de Iğdır hamlenize HDP'den 'İYİ Parti'ye bırakılan her yerde aday çıkaracağız' yanıtı geldi. Cumhur İttifakı'ndan ise hâlâ bir hamle yok. Bu konuları nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Akşener, şöyle cevap verdi:

"İttifak sistemine yönelik kasım ayının başından beri söylediğim bir şey var. Genellikle iktidar partisi, Sayın Cumhurbaşkanı, olmayanı rakibinin üzerine bırakır, kendi yaptığını rakibi yapmış gibi davranır. Sonuç itibarıyla seçmeni enfekte eder. 24 Haziran'daki seçimin ana meselesi, rejimin değişmesinden ziyade 'Kim FETÖ'cü kim değil' üzerinden yürümüştü. Bu seçimde de anlaşılıyor ki HDP ile olan işbirlikleri, bir özne halinde iftira boyutuna gidecek bir propaganda malzemesi ediliyor. Iğdır ile ilgili olarak ortaya koyduğum irade, Cumhur İttifakı'nın her seçim bölgesinde beraber seçime girerken ve Sayın Cumhurbaşkanı, 'HDP eşittir PKK' demişken. Enteresandır bir rekabet ortamının bile bulunmadığı, ayrı ayrı seçime girildiği bir yer, Iğdır. Dolayısıyla bizim de orada önemli bir oyumuz var. Orada bir irade ortaya koyduk. Anadolu'da bir söz vardır 'Ak ve kara ortaya çıkacak' diye. Sözlerin hiçbir önemi yok. Önemli olan tutumlar, davranışlardır. 'Beka, beka' diye yola çıkanların buradaki tutumunu göreceğiz. Aynı Andımız'da olduğu gibi. AK Parti kaldırdı. O dönemde MHP liderinin çok ağır yorumları ve beyanları oldu. Fakat Andımız ile ilgili partimizin Adana Milletvekili Sayın Koncuk'un mahkemeden döndürdüğü bu kararın uygulamaya konulmasına yönelik ortaya koyduğumuz Meclis'teki iradede kimlerin kimlerle iş tuttuğunu görmüş olduk."

Yerel seçimlerin öznesinin ekonomi ve pahalılık olduğunu belirten Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye bir sahtekârlar cenneti olmuş durumda. İYİ Parti bu sahtekârlar düzenine ayna tutmaya devam edecek. Bu seçimin, tekrar bir çamur siyasetinde götürülmesine İYİ Parti olarak mani olacağız. Bu seçimin öznesi ekonomidir. Vatandaşın, insanlarımızın açlıkla karşı karşıya kalmasıdır. Pahalılıktır. Özellikle gıdadaki pahalılıktır. Seçmenimizin bu dertlerini dile getirmeye devam edeceğiz. Adaylarımızın hiçbiri de yüksek politika yapmayacak. Örneğin, Balıkesir Büyükşehirde adayımız, Balıkesir'de yapacağı hizmetleri, kazandığı takdirde Balıkesir'e katacağı güzellikleri anlatacak, kimse kimseye iftira atmayacak ve bu seçimin bir genel seçim olmadığını, bir yerel seçim olduğunu anlatmaya devam edeceğiz. Eğer beka ile ilgili, sandalye ve koltuk bekasının dışındaysa ki koltuk bekaları tehdit altında değil. Her iki kişinin de koltukları, bekaları sağlam. Ama Türkiye'de bu kibrin, şımarıklığın beka meselesi üzerinden örtülmesine müsaade etmeyeceğiz. Ekonominin şu hale gelmesinin örtülmesine müsaade etmeyeceğiz."

31 MART'TAN İTİBAREN ZAM YAĞMURU BAŞLAYACAK

Cumhur İttifakı tarafından dillendirilen "beka sorunu" tartışmalarını hatırlatılması üzerine Türkiye'de eğer bir beka sorunu var ise bu durumun siyasi parti liderleri ile paylaşılması gerektiğini vurgulayan İYİ Parti lideri Akşener, şunları söyledi: "Eğer Cumhurbaşkanı, bütün bilgiler elinde, Türkiye'nin bekasıyla ilgili sorun var ise yerel seçimlerle bağlantılı olamaz. Ama var ise bunu Meclis'te kapalı oturum tertip edip ya da siyasi partilerin liderlerini tek tek veya bir arada davet edip bu konuda bilgilendirmesi gerekir. Eğer ciddi durum varsa. Bunların her birini vatandaşımızla paylaşarak ama asıl derdin ekonomi olduğunu, 4 yıl boyunca bir daha seçim olmayacağını, burada o kulak çekildi çekildi, çekilmedi 31 Mart'tan itibaren zam yağmuru altında, işsizlik kâbusuyla karşı karşı kalacaklarını milletimizle paylaşacağız."

İlgili Haberler