Miçotakis Türkiye'ye geliyor. Ziyaret tarihi açıklandı Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in, Türkiye'ye ziyaret gerçekleştireceği açıklandı. Miçotakis, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi için mayıs ayında başkent Ankara'ya gelmeyi planladığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile telefonda görüştü.
Miçotakis Yunan Adalarına vize tarihini açıkladı Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis vize kolaylığı ve F-16 mesajı... Miçotakis Yunan adalarına vize kolaylığı uygulaması için tarih verdi.
Türk Eximbank ile Export Credit Greece arasında mutabakat Cumhurbaşkanı Atina'yı ziyaret etti, Türk Eximbank, Export Credit Greece ile genel işbirliğine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
Yunanistan'da iktidar yerel seçimlerde umduğunu bulamadı Yunanistan'da yerel seçimlerini ikinci turu, iktidara yaramadı.Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in yeğeni Kostas Bakoyannis, Atina Belediye Başkanlığını kaybetti. Atina'yı PASOK'un desteklediği aday Haris Dukas kazandı. İskece ve Rodop bölgesindeki 8 belediyenin ikisini Türkler kazandı.
Erdoğan ve Mıçotakis New York’ta bir araya gelmişti. Yunan basınından dikkat çeken yorumlar ABD Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis arasında New York’taki Türkevi’nde gerçekleşen görüşme, Yunan basınında olumlu bir şekilde yorumlandı.
Yunan Başbakanı F-35'leri alacakları tarihi açıkladı Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD'den sipariş edilen F-35 savaş uçaklarının teslim alınacağı tarihi açıkladı.
Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57’ye yükseldi Yunanistan'ın Tempi bölgesinde yük treni ile yolcu treninin çarpıştığı feci kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 57'ye yükseldi.
Yunanistan Başbakanı Miçotakis ‘Birbirimizi tehdit etmeye gerek yok. Türkiye ile savaşa girmeyeceğiz’ Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Dünya Ekonomik Forumu kapsamında Davos'ta Ankara - Atina ilişkilerine dair değerlendirmelerde bulundu.
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Zelenskiy ile görüştü Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüştü.
Yunanistan Başbaşbakanı Miçotakis'ten Erdoğan'a Bahçeli tepkisi MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye hediye edilen Ege haritası Yunanistan’ı karıştırdı. Yunanistan Başbakanı açıklama yaptı, tepki gösterdi.
Devlet Bahçeli'ye verilen harita diplomatik kriz çıkarttı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hediye edilen harita diplomatik kriz çıkardı.
Miçotakis. Türkiye’nin terör konusunda haklı gerekçeleri var Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Türkiye’nin terör örgütleri ve Avrupa’daki uzantıları konusunda hukuki haklı gerekçeleri var” dedi.
Miçotakis, ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef aldı Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ABD Kongresi'ne hitabında, ABD'nin Türkiye'ye olası silah yardımını eleştirerek, Doğu Akdeniz'deki 'ortak çıkarlara' zarar geleceğini öne sürdü. Kıbrıs meselesini de ön plana çıkaran Miçotakis, iki devletli çözümü kabul etmeyeceklerini söyledi.
Görüşme İstanbul’da yapılacak Türk iş dünyası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile yapacağı görüşmenin ekonomik ilişkilere de olumlu yansıması bekleniyor.
Yunanistan'dan küstah açıklama. Türkiye için yaptırım listesi hazırladılar Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin Güney Kıbrıs ve Yunanistan'a karşı saldırgan bir tutuma geçmesi durumunda alacakları önlemlerle ilgili bir liste oluşturduklarını söyledi.
Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Türkiye ile iş birliği için her çabayı göstereceğim Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurul görüşmeleri kapsamında konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile işbirliği arayışında her tür çabayı göstereceğini belirtti.
Yunanistan’da aşı karşıtları polisle çatıştı Yunanistan’da hükümetin, yeni tip korona virüse karşı aşıyı zorunlu hale getirme kararına itiraz eden aşı karşıtları ile polis arasında çatışma çıktı.
Dışişlerinden Yunanistan Başbakanına kınama Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis kınandı. Bakanlığın açıklamasında, "BTTA Danışma Kurulu'nun bu açıklamasını destekliyor ve Yunanistan'ı bir kez daha ülkesinde yaşayan soydaşlarımızın Türk kimliğini inkara son vermeye ve bu yöndeki AİHM kararlarını uygulamaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.
Yunan Bakan, Türkiye'yi savaş ile tehdit etti: Ege'nin suları soğuktur, unuttun mu komşu Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, bir provokasyon olması halinde Türkiye’ye karşı askeri bir müdahale de dahil olmak üzere, ülkesinin egemenlik haklarını korumak için her şeye hazır olduklarını söyledi.
Miçotakis'ten Türkiye açıklaması! Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan'ın sınırdaki sığınmacılara müdahale etmek zorunda kaldığını ve asla kimsenin hayatının riske atılmasını istemediğini belirtti. Miçotakis, "Türkiye ile yaşamak zorundayız. Farklılıklarımız olacak, onları çözmenin yolunu bulmalıyız" dedi.