Videosu çıkan KKTC Başbakanı adaylıktan çekildi

Videosu çıkan KKTC Başbakanı adaylıktan çekildi
KKTC Başbakanı Ersan Saner “Deli Çavuş” isimli sosyal medya hesabından müstehcen görüntülerinin yayınlanması nedeniyle Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanlığı'na tekrar aday olmayacağını duyurdu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti''ndeki (KKTC) ''şantaj kaseti'' tartışmasına ilişkin soruşturma sürerken, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ersan Saner hem başbakanlıktan izne ayrıldığını hem de 30-31 Ekim tarihlerinde yapılacak olan kurultayda genel başkan adaylığını çektiğini açıkladı.

Saner şunları kaydetti:

"UBP Kurultayına yaklaşık 10 gün kala birileri kaybetme telaşı içerisinde beni bir komplo ile yarış dışı bırakmayı amaçlamıştır. Mahkemeye yansıyan ve basında yer alanlardan görülmektedir ki bana yapılan entrikalar Faiz Sucuoğlu (UBP Milletvekili) merkezlidir. Bu konuyu daha da açacağım ama her şeyden önce bilinmesini isterim ki tüm gücümle bu olay içerisinde yer alan herkese karşı hukuksal bir mücadele vermek için hazırım. Bu hukuk mücadelesini, siyasette entrika ile bir yerlere geleceğini sananlara ve ülkede gücü şantajla elde edeceğini düşünenlere karşı kazanmak benim toplumuma karşı bir görevimdir, borcumdur."


 

İlgili Haberler