Kocalarından en fazla para alan kadınlar

Kocalarından en fazla para alan kadınlar
Amazon'un kurucusu ve dünyanın  en zengin insanı Jeff Bezos boşandığı eşi Mackenzie Bezos'a 38 milyar dolar tazminat ödedi. Bezos bu rakamla rekor tazminatı ödeyen isim oldu. İş insanı Halis Toprak boşanabilmek için eşi Ayşe Toprak’a 540 milyar lira ödedi. Acun Ilıcalı ise Şeyma Subaşı'na 10 milyon liralık bir ev vererek ayda 125 bin lira ödeme şartıyla boşandı. İste Türkiye ve dünyada astronomik rakamlarda tazminat alan isimler...

Bazı isimler evliliklerini sonlandırabilmek için milyonlardan vazgeçti. Tazminat miktarları yurt dışında milyar dolarları bulurken Türkiye''de de milyonluk tazminat rakamları sık sık gündeme geliyor. 

ASTRONOMİK RAKAMLAR

Sözcü''den Asuman Aranca''nın haberine göre bazı tazminat zenginleri şu şekilde:

Genç İnşaatın varisi Murat Genç eşi Nazan Genç''ten ayrılırken 10 milyon pound ile ayda 130 bin lira nafaka ödemeyi kabul etti.

Bettina Hakko, Vakko''nun patronu Cem Hakko''dan boşanırken 17 milyon TL tazminat aldı. Sosyetik isim Ceyda Gölcüklü de, Azeri iş insanı Shery Shahnavaz''dan boşanmak için 140 milyon lira aldı. Tuğba Coşkun Erbil, Mehmet Ali Erbil''den 1.5 milyon liralık yazlık ile 4 milyon liralık bir evin yanında 3 milyon lira nakit karşılığında boşandı.

Acun Ilıcalı, Şeyma Subaşı''na 10 milyon liralık bir ev vererek ayda 125 bin lira ödeme şartıyla boşandı. Ayşe Toprak, iş insanı Halis Toprak''tan  boşanırken 540 milyar lira aldı. Sanatçı Şebnem Tunç, 2.5 milyon nakit, 8 bin TL nafaka ve bir de otomobil alarak boşandı. Şarkıcı Pınar Eliçe ise boşanırken eşinden 3 milyon lira tazminat aldı.

REKOR BEZOS''TA

Dünyada tarihin en yüksek tazminatını ödeyen isim ise 38 milyar dolar ile Amazon''un kurucusu ve CEO''su Jeff Bezos oldu. Bezos 25 yıllık evliliklerinin ardından boşandığı eşi Mackenzie Bezos''a 38 milyar dolar tazminat ödedi. Bezos, 114,8 milyar dolar serveti ile dünyanın en zengin insanı durumunda.

MADONNA DA TAZMİNAT ÖDEDİ 

Medya devi Murdoch, eşi Anna''dan boşanabilmek için 1.7 milyar dolar ödedi. İngiliz yönetmen eşi Guy Ritchie''den boşanan ünlü şarkıcı Madonna ise 75 milyon dolar tazminat ödedi. Ender bir şekilde bu davada, kadın para ödemiş oldu. Rus zengin Roman Abramoviç de boşanırken eşine 2 milyar dolar ödedi.

İlgili Haberler