Kuntz Hamit Altıntop'la Büyükekşi'yi silip attı

Kuntz Hamit Altıntop'la Büyükekşi'yi silip attı
A Milli Takım'la yolları ayrılan Kuntz ilk kez konuştu. Alman çalıştırıcı'nın herkese teşekkür ettiği açıklamasında Hamit Altıntop ve Mehmet Büyükşi'nin ismini anmaması dikkat çekti.

Editör: Barış Atakan

Stefan Kuntz, A Milli Takım'daki görevinden ayrılmasıyla ilgili, "En büyük hayallerimden biri, Almanya'da ev sahibi olduğum Avrupa Futbol Şampiyonası'na Türk Milli Takımı'yla katılmaktı. Ne yazık ki artık gerçekleşmemiş bir hayal olarak kaldı." ifadelerini kullandı.

İşte Kuntz'un açıklaması:

Merhaba.

Türk milli takımının başantrenörü olarak görevimden alındığımın öğrenilmesinin ardından bu konuda kısaca bir açıklama yapmak istiyorum. Şu anda D grubunda lider Hırvatistan'la beraber 10 puanla ikinci sıradayız ve bu nedenle Almanya'da 2024 Avrupa Şampiyonası'nın son turuna çıkma şansımız çok yüksek. Teknik ekibimle birlikte çıktığım 20 karşılaşmanın Türk milli takımının sorumluluğunu üstlendim, 12 karşılaşmayı kazandık, 3 beraberlik elde ettik.

Güçlü rakipler Portekiz, İtalya, Hırvatistan, Japonya'ya karşı 4, Faroe Adaları'na ise 1 maç kaybettik. Göreve geldiğimde (2021) belirlediğim hedeflerin gerçekleşmesinden gurur duyuyorum: Katar'daki Dünya Kupası elemelerine ulaşmak ve Milletler Ligi C Grubundan B Grubuna yükselmek. 20 maçta 21(!) farklı oyuncudan 46 gol attık ve 26 golü kabul etmek zorunda kaldık. Salih Özan (Bor. Dortmund) ve Ferdi Kadıoğlu'nu (Fenerbahçe) Türkiye'ye taşınmaya ikna edebildiğimiz için özellikle mutluyum. Benim ve koçluk ekibimin belirttiğimiz hedeflerden biri de genç Türk yeteneklerini keşfetmek ve desteklemekti. Görev yaptığı iki yıl boyunca 22 oyuncu Türk milli takımına forma giydi.

İlk kez sahneye çıkanların ortalama yaşı 23,27 idi. Bu oyunculardan 10'u ilk çıkışlarından sonra aralarında Arda Güler'in (Real Madrid) de bulunduğu daha tanınmış kulüplere transfer oldu. Bu puanlar bir koç olarak beni ve tüm koçluk ekibini gururlandırıyor. İki yıl boyunca eşlik edebildiğim tüm oyuncularıma, mükemmel iş çıkaran ekibime, teknik ekibime, Kenan Koçak, Jan Moritz Lichte ve Axel Busenkell'e ve yanımda olan tüm güzel Türk futbol taraftarlarına teşekkür ederim.

Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da ve dünyada da bana destek oldu. Türk milli takımına ve özellikle Türk halkına başarılı çalışmalarımızın devamını ve Almanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazanmasını diliyorum. En büyük hayallerimden biri, Almanya'da ev sahibi olduğum Avrupa Şampiyonası'nda Türk milli takımının teknik direktörü olarak kenarda yer almaktı - ne yazık ki bu artık gerçekleşmemiş bir hayal olarak kaldı.

İlgili Haberler