Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı hangi bankalarda var?

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı hangi bankalarda var?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından duyurduğu dövize endeksli TL mevduat programının detayları vatandaşlar tarafından merakla ediliyor. Peki, Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı hangi bankalarda var? Özel bankalarda var mı? İ,şte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Kur Korumalı TL Mevduatı programı 20 Aralık Pazartesi akşam saatlerinden beri Türkiye’nin en çok konuştuğu konu oldu. Vatandaşlar sabahtan beri Kur Korumalı Mevduat hesaplarının hangi bankalardan ve nasıl açılabileceğini araştırıyor.

2022 Asgari ücret zammının ve Aralık ayı politika faizinin açıklandığı 16 Aralık gününden itibaren yükselişi hızlanan Dolar ve Euro kuru dün rekor üzerine rekor kırmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 21 Aralık Salı günü Kur Korumalı TL Mevduatı hakkında merak edilenleri, programın tüm detaylarını ve programın devreye alındığını açıkladı. İşte Kur Korumalı TL Mevduat hesapları ve program hakkında merak edilenler...

KUR KORUMALI TL VEDALİ MEVDUAT NEDİR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan basın açıklamasına göre; Birikimlerini mevduat olarak değerlendiren vatandaşların kurdaki oynaklık karşısında mağdur olmaması için Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın da açıkladığı gibi "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" ürünü devreye alındı.

HANGİ KUR YÜKSEKSE O GEÇERLİ OLACAK

Kur Korumalı TL Mevduatı hesapları gerçek kişilerce TL vadeli hesaplar üzerinde işleyecek faiz ile hesap açılış ve vade tarihlerindeki kur değişim oranı kıyaslanacak, yüksek olan oran üzerinden hesap nemalandırılacak ve bu mevduat ürününe stopaj uygulanmayacak.

Kur farkı hesaplamaları için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası her gün saat 11:00''de USD döviz alış kuru yayınlayacak.

Vade sonunda kur değişiminin faiz oranı üzerinde kalması halinde oluşabilecek fark müşteri hesabına TL olarak yansıtılacak.

Hesaplar 3, 6, 9 ve 12 ay vadeler ile açılabilecek olup; minimum faiz oranı TCMB Politika Faiz Oranı olarak uygulanacak.

KUR KORUMALI TL MEVDUATI HESAPLARI HANGİ BANKALARDAN AÇILACAK?

Sisteme isteyen her banka katılabilecektir. Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap vadesiz hesaba dönüşecek, faiz hakkı ortadan kalkacaktır. Hesabın açıldığı tarihteki TCMB kuru ile hesabın kapatıldığı tarihteki TCMB kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecektir.

KUR KORUMALI TL MEVDUAT HESABI KATILIM BANKALARINDA AÇILABİLİYOR MU?

Öte yandan söz konusu ürünün Katılım Bankacılığı''nda da uygulanması konusunda çalışmalar sürdürülüyor.

İlgili Haberler